Έναν τρισδιάστατο εκτυπωτή, τον οποίο πιστεύουν πως κακοποιοί χρησιμοποιούσαν επιχειρώντας να «εκτυπώσουν» όπλο, βρήκε η βρετανική αστυνομία στο Μάντσεστερ.

Είναι το πρώτο τέτοιο περιστατικό, σημειώνει το βρετανικό δίκτυο Skynews, και οι αστυνομικοί κατέσχεσαν τον εκτυπωτή και άλλα εξαρτήματα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν στην «κατασκευή» όπλων, στο πλαίσιο επιχείρησης με στόχο το οργανωμένο έγκλημα.

Οι Αρχές εκτιμούν πως η μεγάλη αποκάλυψη της επιχείρησης είναι πιθανώς το πρώτο εργοστάσιο παραγωγής 3D όπλων στη Βρετανία.

Πριν λίγο καιρό είχαν διατυπωθεί ανησυχίες σε σχέση με τους εκτυπωτές αυτούς, που μπορούν να «εκτυπώσουν» ολόκληρα αντικείμενα χρησιμοποιώντας λεπτά στρώματα πλαστικού, καθώς, όπως λεγόταν, θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για την «κατασκευή» όπλων και μάλιστα όπλων που καθώς δεν περιλαμβάνουν μεταλλικά κομμάτια, δεν θα εντοπίζονται από τα σκάνερ στα αεροδρόμια και αλλού.

«Αν αυτά που κατασχέσαμε αποδειχθεί πως θα μπορούσαν αν χρησιμοποιηθούν ως αποτελεσματικά εξαρτήματα για την κατασκευή όπλου, τότε θα φανεί πως το οργανωμένο έγκλημα αποκτά τεχνολογία για την παραγωγή της νέας γενιάς όπλων», δηλώνει στο Sky News ο επικεφαλής της Greater Manchester Police, Detective Inspector Chris Mossop.