Μανιασμένοι άνεμοι και σφοδρή κακοκαιρία πλήττουν τις τελευταίες μέρες τη Νορβηγία. Συνθήκες ακατάλληλες για ταξίδια. Παρόλα αυτά η κανονικότητα δεν σταματά μπροστά σε μια κακοκαιρία και καπετάνιος και πλήρωμα του κρουαζιερόπλοιου «MS Nordnorge» έζησαν στο πετσί τους.

Μάλιστα την ηρωική προσπάθεια του καπετάνιου του πλοίου να προσεγγίσει, εν μέσω θαλασσοταραχής, σε λιμάνι της Νορβηγίας καταγράφει βίντεο. Οι μανιασμένοι άνεμοι λίγο έλειψε να ρίξουν το θηριώδες πλοίο MS Nordnorge πάνω στην προβλήτα στο Μπόντο της Νορβηγίας. Η σύγκρουση αποφεύχθηκε, κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή.

Όπως φαίνεται από το βίντεο που κατέγραψε περαστικός κάποιοι επιβάτες και μέλη πληρώματος παρακολουθούσαν το περιστατικό ανήμποροι να κάνουν οτιδήποτε.

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες, ο κακός καιρός ανάγκασε τον καπετάνιο να μην σταματήσει σε συγκεκριμένα λιμάνια ενώ προκάλεσε σημαντική καθυστέρηση στη διαδρομή του.

Λόγω της κακοκαιρίας και των σφοδρών καταιγίδων την περασμένη εβδομάδα στη Νορβηγία πολλά δρομολόγια πλοίων ακυρώθηκαν ενώ πολλές περιοχές της χώρας αποκλείστηκαν.