Δύο μέλη της εθνοφρουράς της Τυνησίας σκοτώθηκαν σήμερα από μια ομάδα «τρομοκρατών» στην επαρχία Μπέζα, 70 χιλιόμετρα δυτικά της Τύνιδας, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών της χώρας.

«Δύο μέλη της εθνοφρουράς σκοτώθηκαν και ένα ακόμη τραυματίστηκε στις 17 Οκτωβρίου στη διάρκεια συγκρούσεων με μια ένοπλη ομάδα τρομοκρατών», αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου, προσθέτοντας ότι η επίθεση σημειώθηκε στην περιφέρεια Γκουμπελάτ της επαρχίας Μπέζα.

Ο τραυματίας είναι «σε κρίσιμη κατάσταση», σύμφωνα με μια αστυνομική πηγή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εθνοφρουροί έγιναν στόχος την ώρα που προσπαθούσαν να επαληθεύσουν μια πληροφορία για την παρουσία μιας ένοπλης ομάδας σε ένα σπίτι της περιοχής.

Οι αρχές της Τυνησίας, που είναι αντιμέτωπες με ένα ένοπλο κίνημα ισλαμιστών μετά την εξέγερση του 2011, δεν είχαν ανακοινώσει την ύπαρξη ένοπλων ομάδων στην περιοχή αυτή.

Οι δυνάμεις ασφαλείας της χώρας μάχονται εδώ και μήνες εναντίον ένοπλων τζιχαντιστών και σε μια περιοχή κοντά στα σύνορα με την Αλγερία, το βουνό Σάαμπι.

Παρά τους εναέριους βομβαρδισμούς και μια τεράστια στρατιωτική επιχείρηση που ξεκίνησε τον Ιούλιο, δεν έχουν καταφέρει να εξουδετερώσουν τους ενόπλους. Στην περιοχή σημειώθηκαν συγκρούσεις και στις 12 Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών της Τυνησίας, ο Αμπού Ιγιάντ επικεφαλής της κυριότερης ομάδας των ισλαμιστών της χώρας Άνσαρ αλ Σαρία, καθώς και οι φερόμενοι ως δράστες της δολοφονίας των δύο μελών της αντιπολίτευσης Σόκρι Μπελάιντ και Μοχάμεντ Μπράχμι, οι Κάμελ Γκαντγάντι και Μπουμπακάρ ελ Χακίμ, κρύβονται στην ορεινή αυτή περιοχή.