Το ΑΚΕΛ θεωρεί ότι η κατάσταση της οικονομίας, οι κοινωνικοί δείκτες και η δυστυχία που, όπως αναφέρει, βιώνει ολοένα και μεγαλύτερο τμήμα του πληθυσμού, «συγκρούονται με την ψευδεπίγραφη εικόνα της οικονομικής και κοινωνικής ανάκαμψης την οποία παρουσιάζει η κυβέρνηση».

Ο γενικός γραμματέας του ΑΚΕΛ, Άντρος Κυπριανού, διερωτήθηκε σε ποια σταθεροποίηση αναφέρεται η κυβέρνηση, αφού όπως είπε, τα διαγράμματα του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου επιβεβαιώνουν την ορθότητα των θέσεων του κόμματος του για την άσχημη κατάσταση στην οικονομία.

Ανέλυσε μάλιστα ένα προς ένα τα σημεία των διαγραμμάτων, τα οποία μεταξύ άλλων καταδεικνύουν, όπως ανέφερε, ότι η ανεργία στην Κύπρο ξεπέρασε κατά πολύ το μέσο όρο της Ευρωζώνης πλησιάζοντας το 20%. Κάτω από το μέσο όρο της Ευρωζώνης έπεσαν επίσης οι μισθοί, ενώ από τους πίνακες αποδεικνύεται, πρόσθεσε ο κύριος Κυπριανού, πως το επιχείρημα ότι η Κύπρος έχει το υψηλότερο εργατικό κόστος της Ευρωζώνης, είναι «μέγα ψέμα».

Ωστόσο, ο κ. Κυπριανού τόνισε ότι τα δεδομένα δεν είναι απόρροια μόνο των τελευταίων μηνών, αλλά αποτέλεσμα της ασυδοσίας και της απληστίας, όπως είπε, του μεγαλοεπιχειρηματικού τομέα και της πολιτικής των κυρίαρχων κύκλων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για την αντιμετώπιση της κρίσης που συνοψίζονται στο τρίπτυχο λιτότητα, περικοπές και ιδιωτικοποιήσεις. Ασυδοσία, τόνισε, την οποία δυστυχώς «η παρούσα διακυβέρνηση διευκολύνει και ενθαρρύνει».