Ο τυφώνας Ουίφα στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 13 ανθρώπους στο μικρό ιαπωνικό νησί Οσίμα, νότια του Τόκιο, ενώ μια γυναίκα έχασε επίσης τη ζωή της στο δυτικό Τόκιο, έγινε σήμερα γνωστό από την τοπική αστυνομία.

«Έχουμε επιβεβαιώσει το θάνατο 13 ανθρώπων στο νησί Οσίμα και ο αριθμός αυτός μπορεί να αυξηθεί», εξήγησε ένας αξιωματουχος της αστυνομίας. Ο προηγούμενος απολογισμός έκανε λόγο για 7 νεκρούς.

Δεκάδες σπίτια παρασύρθηκαν από ένα πλημμυρισμένο ποταμό στο Οσίμα, που βρίσκεται σε απόσταση 120 χλμ. από το Τόκιο. Σήμερα το πρωί καταγράφηκε στο νησί βροχόπτωση ρεκόρ 122 χιλιοστών την ώρα, ενώ το τελευταίο 24ωρο υπερέβαινε τα 800 χιλιοστά, πάνω από το διπλάσιο του μέσου όρου για το μήνα Οκτώβριο, ανακοίνωσε η ιαπωνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Μια γυναίκα έχασε επίσης τη ζωή της στη πόλη Μασίντα του δυτικού Τόκιο, αφού παρασύρθηκε από τα νερά των πλημμυρών. Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι κλήθηκαν να απομακρυνθούν από τα σπίτια τους σε νομαρχίες γειτονικές του Τόκιο και στη βορειοανατολική Ιαπωνία. Περίπου 500 εσωτερικές πτήσεις ματαιώθηκαν και διακόπηκαν πολλά σιδηροδρομικά δρομολόγια.