Ο αμερικανός πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα, απέρριψε το σχέδιο των Ρεπουμπλικανών περί μιας μεσοπρόθεσμης αύξησης του ορίου του αμερικανικού χρέους, διότι με το σχέδιο αυτό δεν θα επαναλειτουργήσει επίσης η ομοσπονδιακή κυβέρνηση, αναφέρει δημοσίευμα των New York Times.

Η είδηση αυτή ήρθε λίγη ώρα αφότου μια ομάδα ρεπουμπλικανών ηγετών πραγματοποίησε συνάντηση με τον Ομπάμα στον Λευκό Οίκο.

Οι Ρεπουμπλικάνοι πρότειναν μια βραχυπρόθεσμη αύξηση του ορίου χρέους (σύμφωνα με όσα είχαν μεταδοθεί νωρίτερα γύρω στις 6 εβδομάδες), αλλά ο αμερικανός πρόεδρος επιθυμεί μία πιο ξεκάθαρη λύση όσον αφορά το όριο του ομοσπονδιακού χρέους.

Η Ρεπουμπλικανός ηγέτης της αμερικανικής Βουλής των Αντιπροσώπων, Έρικ Κάντον, χαρακτήρισε από την πλευρά του τη σύσκεψη με τον πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα, γύρω από τον προϋπολογισμό «πολύ χρήσιμη» και δήλωσε ότι «οι συζητήσεις θα συνεχιστούν».

«Ελπίζουμε ότι σύντομα θα έχουμε διαγράψει μια πιο σαφή πορεία», δήλωσε ο Κάντον στους δημοσιογράφους καθώς επέστρεφε από τον Λευκό Οίκο στο Καπιτώλιο.