Σε διαθεσιμότητα έθεσε χτες η πολιτείας της Οαχάκα το διευθυντής της κλινικής, δρ. Adrian Cruz, μετά την κατακραυγή που προκλήθηκε καθώς μια γυναίκα γέννησε έξω από το ιατρικό κέντρο.

Μεγάλη ήταν η κατακραυγή που προκάλεσε στο Μεξικό η εικόνα της 29χρονης Irma Lopez, η οποία απεικονίζεται με το νεογέννητο μωρό της κρέμεται ακόμη από τον ομφάλιο λώρο! Το περιστατικό σημειώθηκε στις 2 Οκτωβρίου.

Η κυβέρνηση της πολιτείας της Οαχάκα, ανακοίνωσε χτες ότι ο διευθυντής της κλινικής δρ. Adrian Cruz, τίθεται σε διαθεσιμότητα, ενώ διενεργείται έρευνα για το περιστατικό τόσο σε τοπικό, όσο και σε ομοσπονδιακό επίπεδο.

Η Irma Lopez, μητέρα τριών παιδιών, δήλωσε ότι αυτή και ο άντρας της έφυγαν από το τοπικό κέντρο υγείας, αφού μια νοσοκόμα τους είπε ότι ήταν 8 μηνών έγκυος και δεν έχει έρθει ακόμη η ώρα να γεννήσει. Ωστόσο, οι αναφορές θέλουν τη γυναίκα να έχει πλήρη διαστολή.

Το ζευγάρι που είναι Μαζατέκοι, δεν μιλούν Ισπανικά και δεν μπορούσαν να καταλάβουν πολλά από όσα τους έλεγε η νοσοκόμα. Ακούγοντας τη λέξη «όχι», βγήκαν έξω, όπως αναφέρει η Daily Mail.

Μετά την κατακραυγή, νοσοκόμες απέδωσαν το περιστατικό στη γλώσσα και ισχυρίστηκαν ότι δεν υπήρχε επαρκές προσωπικό για τη φροντίδα της γυναίκας.

«Δεν ήθελα να γεννήσω έτσι. Ήταν άσχημο και τόσο επώδυνο» λέει η Lopez, προσθέτοντας ότι ήταν μόνη, καθώς ο σύζυγός της προσπαθούσε να ζητήσει από τις νοσοκόμες να καλέσουν βοήθεια.