Η Tesla έπιασε μόλις το ορόσημο των 100 δισ. δολαρίων σε όρους κεφαλαιοποίησης, το πρώτο από τα 12 βήματα αποζημίωσης που θα κάνουν πλουσιότερο τον Elon κατά… 55 δισ. δολάρια!

Το πρώτο βήμα άνοιξε πράγματι τον δρόμο για να λάβει ο ιδιοκτήτης της τον πρώτο γύρο αμοιβής σε έναν τρελό χορό δισεκατομμυρίων.

Αν η μετοχή παραμείνει στα ίδια επίπεδα διατηρώντας την κεφαλαιοποίηση για ένα εξάμηνο, ο Elon θα πάρει αποζημίωση της τάξης των 346 εκατ. δολαρίων.

Η θηριώδης κεφαλαιοποίηση της Tesla είναι εξαιρετικά σημαντική για τον γενικό της διευθυντή Elon Musk, καθώς δεν παίρνει μισθό, αλλά «πακέτο αποδοχών» με βάση τη χρηματιστηριακή πορεία της εταιρίας. Και το πακέτο του 2018 ξεκλείδωσε τώρα, με την άνοδο της αξίας της.

Το πακέτο περιλαμβάνει συνολική αποζημίωση της τάξης των 2 δισ., ο Musk δεν είχε βγάλει όμως ούτε σεντς ως τώρα, καθώς πράγματι ο τρόπος που αμείβεται παραείναι περίπλοκος.

Αν οι εκτιμήσεις πάντως για την πορεία της Tesla πάνε σύμφωνα με το πλάνο του Musk, τότε οι συνολικές αποδοχές του για τα επόμενα χρόνια θα αγγίξουν τα 55,8 δισ. δολάρια.

Η συμφωνία μεταξύ Musk και Tesla αρθρώνεται σε ένα πλάνο «12 βημάτων», αμοιβή σε μετοχές που αντιπροσωπεύουν το 1% του μετοχικού κεφαλαίου της αυτοκινητοβιομηχανίας δηλαδή.

Κάθε βήμα ξεκλειδώνει όταν ικανοποιηθούν συγκεκριμένοι στόχοι σε όρους επιχειρηματικής ανάπτυξης και χρηματιστηριακής πορείας. Όσο η Tesla αυξάνει τις πωλήσεις και τα κέρδη της, τόσο πλουσιότερος γίνεται ο Musk. Είναι όμως και το άλλο, πως δεν πληρώνεται αν δεν ικανοποιηθούν αυτοί οι στόχοι.

Ο πρώτος και δυσκολότερος ικανοποιήθηκε, μένουν άλλοι 11…