Στην ανάγκη η κατάπαυση του πυρός στη Λιβύη να είναι «αξιόπιστη, βιώσιμη και ελέγξιμη» επιμένει ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση που εκδόθηκε σήμερα από το προεδρικό μέγαρο των Ηλυσίων.

Ο αρχηγός του γαλλικού κράτους εξέφρασε τη θέση αυτή στη διάρκεια τηλεφωνικής συνομιλίας με τον ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν, ο οποίος υποδέχεται εντός της ημέρας στη Μόσχα τον Φάγεζ αλ-Σάρατζ, τον επικεφαλής της λιβυκής Κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας που αναγνωρίζεται από τον ΟΗΕ, και τον αντίπαλό του, τον στρατάρχη Χαλίφα Χάφταρ, τον ισχυρό άνδρα της ανατολικής Λιβύης.

Ο Μακρόν, όπως επισημαίνει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων επικαλούμενο γαλλικά ΜΜΕ, ανέφερε ακόμη πως η Γαλλία και η Ρωσία έχουν κοινή επιθυμία να διαφυλάξουν την πυρηνική συμφωνία του Ιράν.

Οι ηγέτες της Βρετανίας, της Γαλλίας και της Γερμανίας απηύθυναν χθες, Κυριακή, έκκληση στο Ιράν να συμμορφωθεί και πάλι πλήρως με την πυρηνική συμφωνία που συνήψε το 2015 με τις παγκόσμιες δυνάμεις και να απέχει από περαιτέρω βία.

TAGS