Οι δικηγόροι έρχονται αντιμέτωποι με ένα σωρό υποθέσεις, άλλες σοβαρές, άλλες διαδικαστικές, άλλες ασήμαντες και άλλες… παντελώς αξιοπερίεργες!

Όπως για παράδειγμα οι παρακάτω, στις οποίες οι… θύτες μήνυσαν τα θύματά τους!

Κι ακόμη κι αν τελικά δεν κέρδισαν στις δικαστικές αίθουσες, ωστόσο κανείς μένει έκπληκτος από το… θράσος τους.

1. Ένας άντρας μηνύει τους ομήρους του, επειδή δεν τήρησαν την υπόσχεσή τους να μην καλέσουν την αστυνομία

Το Σεπτέμβριο του 2009 ο Jesse Dimmick, ύποπτος για φόνο, προσπαθούσε να αποφύγει την αστυνομία… μέχρι που τα λάστιχα του κλεμμένου αυτοκινήτου που οδηγούσε έσκασαν. Βγήκε από το αυτοκίνητο και εισέβαλλε στο σπίτι του των νιόπαντρων Jared και Lindsay Rowley, τους οποίους πήρε ομήρους.

Το ζευγάρι κατάφερε να κερδίσει την εμπιστοσύνη του, προσφέροντάς του ένα θρεπτικό και νόστιμο γεύμα. Όταν εκείνος αποκοιμήθηκε, κάλεσαν την αστυνομία, η οποία τον πυροβόλησε και τον συνέλαβε.

Οι Rowley κατέθεσαν αρχικά μήνυση εναντίον του ζητώντας 75.000 δολάρια ως αποζημίωση για υλικές ζημιές και ηθική βλάβη. Ο Dimmick όμως ισχυρίστηκε ότι όχι μόνο δεν έπρεπε να τον μηνύσουν, αλλά ότι εκείνος ήταν το πραγματικό θύμα της υπόθεσης. Κατέθεσε κι εκείνος μήνυση απαιτώντας την καταβολή 235.000 δολαρίων ισχυριζόμενος ότι καταπάτησαν μια προφορική συμφωνία που είχαν κάνει να μην καλέσουν τις αρχές.

Ο Dimmick εκπροσώπησε μόνος του τον εαυτό του, καθώς κανένας δικηγόρος δεν ήθελε να τον αναλάβει, αναφέρει δημοσίευμα στο Cracked.

2. Ένας εισβολέας μήνυσε τον 90χρονο ένοικο του σπιτιού που τόν πυροβόλησε για να προστατέψει τον εαυτό του

Ο χρήστης ναρκωτικών ουσιών Samuel Cutrufelli αποφάσισε τον Ιανουάριο του 2012 να εισβάλλει σε ένα τυχαίο σπίτι, κλωτσώντας την πόρτα και να ψάξει για πολύτιμα αντικείμενα. Όμως δε γνώριζε ότι ο 90χρονος ένοικος του σπιτιού, Jay Leone, βρισκόταν μέσα εκείνη την ώρα. Ο Cutrufelli τον πήρε όμηρο και τον διέταξε να μην κινείται. Όμως ο Leone ήταν βετεράνος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου και πρώην σερίφης…

Άρχισε να ζητά από τον απαγωγέα του να τον αφήσει να πάει στο μπάνιο για να κάνει την ανάγκη του. Ο Cutrufelli τού το επέτρεψε και λίγο αργότερα ο Leone επέστρεψε με ένα περίστροφο. Ο εισβολέας άνοιξε πυρ και πέτυχε τον ηλικιωμένο άντρα στο σαγόνι, ο οποίος ανταπέδωσε τα πυρά… τρεις φορές.

Ο Cutrufelli άρχισε τότε να τον παρακαλεί να μην τον σκοτώσει γιατί είχε μια μικρή κορούλα. Παρότι είχε δεχτεί τρεις σφαίρες επιτέθηκε ξανά στον Leone, ρίχνοντάς τον κάτω. Πήρε το όπλο του, τράβηξε τη σκανδάλη και πυροβόλησε… όμως το όπλο ήταν άδειο. Τότε αποφάσισε να καλέσει την αστυνομία και να τους πει ότι είχε… αυτοπυροβοληθεί.
Αργότερα μήνυσε τον Leone επειδή τον πυροβόλησε, όμως όπως ήταν φυσικό η υπόθεσή του… δεν είχε καμία ελπίδα.

Όχι μόνο έχασε τη δίκη, αλλά καταδικάστηκε και σε 86 χρόνια φυλάκιση.

3. Άντρας έκλεψε το αφεντικό του και τόν μήνυσε για ακόμη πιο πολλά

Ο Βρετανός τεχνίτης δαπέδων Mark Gilbert αποφάσισε να κόψει μια επιταγή στο όνομά του από την εταιρεία στην οποία εργαζόταν. Το αφεντικό του Simon Cremer το ανακάλυψε, όμως αντί να καλέσει την αστυνομία αποφάσισε να… ταπεινώσει τον υπάλληλό του. Τον ανάγκασε να φορέσει μια πινακίδα στο λαιμό του που έγραφε: «Κλέφτης. Έκλεψα 845 λίρες. Πηγαίνω να παραδοθώ στις αρχές».

Ο Gilbert παραδέχτηκε την ενοχή του και αφέθηκε ελεύθερος με μια προειδοποίηση. Το αφεντικό του στη συνέχεια τον απέλυσε.

Ο Gilbert όμως αποφάσισε να μηνύσει τον Cremer για… ψυχική οδύνη, ηθική βλάβη, απώλεια μισθών και… δημιουργία παθολογικού φόβου για οτιδήποτε φτιαγμένο από χαρτόνι!

Τελικά κατέληξε να πάρει 13.000 λίρες από το πρώην αφεντικό του, ποσό 15 φορές μεγαλύτερο από όσα είχε κλέψει αρχικά.

4. Άντρας μηνύει τη χήρα του ανθρώπου που δολοφόνησε, επειδή δεν πήγε στη φυλακή που προτιμούσε

Ο Larry Shandola και ο Robert Henry ήταν φίλοι και ξεκίνησαν μαζί μια επιχείρηση. Όταν το 1995 η επιχείρηση πτώχευσε ο Shandola σκότωσε τον Henry. Δεκαοχτώ χρόνια μετά τη δολοφονία του άλλοτε φίλου του, ο Shandola αποφάσισε ότι είχε έρθει η ώρα να… μηνύσει την οικογένεια του θύματος.

Ο Shandola κατέθεσε μήνυση εναντίον της χήρας του Henry, Paula, και τριών ακόμη ζητώτας αποζημίωση 100.000 δολαρίων από τον καθένα.

Ήθελε να μεταφερθεί σε φυλακή του Καναδά, επειδή καταγόταν από εκεί, όμως η χήρα του θύματος είχε ζητήσει με επιστολή της στο δικαστήριο να μην γίνει αποδεκτό το αίτημά του.

Στη μήνυση που κατέθεσε ο Shandola, ισχυριζόταν ότι η Paula είχε παραβιάσει την ιδιωτικότητά του και του προκάλεσε ηθελημένα συναισθηματικό στρες επειδή δεν του επέτρεπε να εκτίσει την ποινή του στην πατρίδα του.

Ο δικαστής όμως όχι μόνο δεν δέχτηκε τις κατηγορίες του, αλλά του επέβαλλε πρόστιμο 40.000 δολαρίων, 10.000 για κάθε έναν από τους ανθρώπους που είχε μηνύσει.

5. Ένας άντρας σκότωσε ένα παιδί που έκανε ποδήλατο και μετά μήνυσε τους γονείς του

Ο David Weaving οδηγούσε το αυτοκίνητο του στις 26 Απριλίου του 2007, όταν χτύπησε και σκότωσε τον 14χρονο Matthew Kenney, ο οποίος έκανε ποδήλατο.

Ο Weaving καταδικάστηκε σε 10 χρόνια φυλάκιση, αποφεύγοντας μεγαλύτερη ποινή καθώς δεν ήταν μεθυσμένος όταν έγινε το δυστύχημα… κάτι που θεωρήθηκε «κατόρθωμα» για κάποιον που είχε συλληφθεί ήδη πέντε φορές για οδήγηση υπό την επήρρεια αλκοόλ, τέσσερις από τις οποίες είχε καταδικαστεί.

Οι γονείς του θύματος θεώρησαν ότι 10 χρόνια ήταν λίγα για κάποιον που… μάλλον δεν έπρεπε να έχει καν άδεια οδήγησης και μήνυσαν τον Weaving για εγκληματική αμέλεια, ζητώντας αποζημίωση 15.000 δολαρίων.

Εκείνος κατέθεσε μήνυση με τη σειρά του ζητώντας επίσης 15.000 δολάρια κατηγορώντας τους γονείς του παιδιού για αμέλεια, καθώς ο γιος τους δε φορούσε κράνος.