«Για τους Αλβανούς αυτή είναι η καλύτερη στιγμή της ζωής τους στην περιοχή» δήλωσε ο εντολοδόχος πρωθυπουργός Έντι Ράμα στην Πρίστινα, στην πρώτη του επίσκεψη στο εξωτερικό ως πρωθυπουργός.

Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε με τον πρωθυπουργό του Κοσσόβου Χασίμ Θάτσι, ο κ. Ράμα είπε ότι «το Νοέμβριο θα πραγματοποιηθεί κοινή συνεδρίαση μεταξύ των δύο κυβερνήσεων», κάτι που – όπως τόνισε – θα ανοίξει ένα νέο κεφάλαιο της συνεργασίας με το Κόσσοβο, υπογραμμίζοντας ότι ήδη έχει ανοίξει μια νέα εποχή για την περιοχή μας, χάρη στη συμφωνία μεταξύ Βελιγραδίου και Πρίστινας.

«Η ειρήνη πρέπει να φέρει την οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη για όλους. Συμφωνήσαμε ότι το Νοέμβριο θα πραγματοποιήσουμε την πρώτη μας κοινή συνεδρίαση των δύο κυβερνήσεων και να αρχίσει μια στρατηγική συνεργασία μεταξύ Αλβανίας και Κοσσόβου» δήλωσε ο κ. Ράμα.

Από την πλευρά του, ο πρωθυπουργός του Κοσσόβου Χασίμ Θάτσι μίλησε για περαιτέρω συνεργασία σε όλους τους τομείς, «μαθαίνοντας από τις καλύτερες εμπειρίες των δύο χωρών».

«Θα εργαστούμε μέγιστα στο ευρωπαϊκό πνεύμα, να προασπίζουμε τα δικαιώματα των Αλβανών στην περιοχή» δήλωσε ο Θάτσι.

Οταν δημοσιογράφος από το Κόσσοβο ρώτησε γιατί ο κ. Θάτσι αποκάλεσε τον Έντι Ράμα «φίλο», ενώ τον πρωθυπουργό της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τον αποκαλεί «αδερφό», ο Έντι Ράμα έσπευσε να εξηγήσει, με χιούμορ, ότι «ο αδελφός του Θάτσι, ο Ερντογάν, είναι και αδελφός μου».