Ένας Ιορδανός βουλευτής συνελήφθη σήμερα αφού άνοιξε πυρ με ένα ημιαυτόματο τουφέκι Καλάσνικοφ μέσα στο κοινοβούλιο της χώρας του εναντίον ενός συναδέλφου του, χωρίς να τον τραυματίσει.

Όπως έγινε γνωστό από δικαστικές και κοινοβουλευτικές πηγές, ο γενικός εισαγγελέας του Αμάν διέταξε να κρατηθεί επί 15 ημέρες ο βουλευτής Ταλάλ αλ Σαρίφ ο οποίος άνοιξε πυρ εναντίον του βουλευτή Κουσάι αλ Νταμίσι μέσα στο κτίριο του κοινοβουλίου.

Ο Σαρίφ κατηγορείται για απόπειρα δολοφονίας, παράνομη οπλοκατοχή και αντίσταση κατά της αρχής.

Το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων της Ιορδανίας Petra μετέδωσε ότι ο Σαρίφ τέθηκε εκτός κοινοβουλίου, ενώ και για τον Νταμίσι ανεστάλη η βουλευτική του ιδιότητα για έναν χρόνο.

Μία πηγή ανέφερε ότι ο Σαρίφ πυροβόλησε μετά από μια διαμάχη που είχε με τον συνάδελφό του ο οποίος την Κυριακή είχε καυγαδίσει και με έναν άλλο βουλευτή, τον Γιαχία αλ Σαούντ. Σε ιορδανικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους αναρτήθηκε ένα βίντεο στο οποίο διακρίνονται ο μεν Νταμίσι να βγάζει τα παπούτσια του ο δε Σαούντ να λύνει τη ζώνη του κατά τη διάρκεια της διένεξής τους που αφορούσε τον εσωτερικό κανονισμό του κοινοβουλίου. Με την παρέμβαση των ψυχραιμότερων η διαμάχη τερματίστηκε εκεί.

Τον περασμένο Μάρτιο, κατά τη διάρκεια μιας τεταμένης συνεδρίασης ένας άλλος βουλευτής επιχείρησε να τραβήξει πιστόλι αλλά τον σταμάτησαν οι συνάδελφοί του.