Χαμός προκλήθηκε στην Ιταλία με τη φωτογραφία που ανέβασε στα social media η 19χρονη Έρικα Λάμπε, στην οποία υψώνει το μεσαίο δάχτυλό της, ενώ δίπλα της μέσα στο αεροπλάνο κοιμάται ο αρχηγός της Λέγκας και πρώην υπουργός Εσωτερικών της Ιταλίας, Ματέο Σαλβίνι.

Τη φωτογραφία ανέβασε στο Twitter και ο ίδιος ο Σαλβίνι γράφοντας στη λεζάντα: «Τι ωραία να ταξιδεύεις με ευγενικούς ανθρώπους οι οποίοι μπορεί να διαδηλώνουν κατά του μίσους, της βίας και των προσβολών».

Η 19χρονη δέχτηκε πολλά υβριστικά μηνύματα και απειλές που την ανάγκασαν να κλείσει τους λογαριασμούς της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Εγώ τράβηξα τη φωτογραφία για να επισημάνω την σύμπτωση του να ταξιδεύεις σε πτήση χαμηλού κόστους έχοντας δίπλα σου τον Σαλβίνι. Η χειρονομία απευθυνόταν στους φίλους μου και δεν είχε να κάνει τίποτα με τον Σαλβίνι τον οποίο εξάλλου “περικύκλωσα” με καρδούλες».

Η νεαρή κοπέλα μάλιστα είπε ότι δεν την ενδιαφέρει η πολιτική, δεν ανήκει στο κίνημα που επικρίνει τον Σαλβίνι και δεν πίστευε ότι ό,τι έκανε θα έπαιρνε τόση δημοσιότητα.