Δέντρα, λουλούδια, πουλιά και ζώα, ακόμα και «εικονικοί» ένοικοι «φωτίζουν» με έναν τρόπο πολύ διαφορετικό έναν δρόμο του Βερολίνου. Το πιο ενδιαφέρον είναι πως δεν πρόκειται για αληθινούς ανθρώπους, φυτά και ζώα αλλά για την τοιχογραφία που έφτιαξαν οι καλλιτέχνες διακοσμώντας την πρόσοψη των κτηρίων σε ολόκληρο το δρόμο.

Πίσω από την ιδέα και την υλοποίηση βρίσκεται η γαλλική εταιρεία CitéCréation, σύμφωνα με την Daily Mail, και το αντικείμενο της διακόσμησης είναι το σύμπλεγμα διαμερισμάτων Wohngenossenschaft Soldaritaet Coop στη γερμανική πρωτεύουσα.

Για το θέμα έμπνευση αντλήθηκε από γειτονικό ζωολογικό κήπο.

Η CitéCréation που απασχολεί περίπου 80 καλλιτέχνες στα γραφεία της σε όλο τον κόσμο, έχει δημιουργήσει περισσότερες από 600 «μνημειώδεις τοιχογραφίες» σε διάφορες πόλεις.

Οι δημιουργοί ελπίζουν να έχουν θετική απάντηση από το βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες στο οποίο έχουν στείλει αίτηση για την αναγνώριση του έργου τους ως τη μεγαλύτερη τοιχογραφία σε κατοικημένο κτήριο στον πλανήτη.

Μέχρι στιγμής πάντως τα σκήπτρα κρατά το Pueblo Levee Project στο Pueblo του Colorado.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.