«Η μετά το Brexit περίοδος θα ξεκινήσει την 1η Φεβρουαρίου»

«Οι διαπραγματεύσεις τελείωσαν» είπε ο Ευρωπαίος Επίτροπος Εσωτερικής Αγοράς Τιερί Μπρετόν


ΚΟΣΜΟΣ
10:52
13/12/2019
«Η μετά το Brexit περίοδος θα ξεκινήσει την 1η Φεβρουαρίου»
1
loading

Η μετά το Brexit περίοδος της Βρετανίας θα ξεκινήσει την 1η Φεβρουαρίου καθώς τώρα είναι σχεδόν βέβαιο ότι το βρετανικό κοινοβούλιο θα κάνει δεκτή την συμφωνία του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον για έξοδο από την ΕΕ, δήλωσε σήμερα ο Ευρωπαίος Επίτροπος Εσωτερικής Αγοράς Τιερί Μπρετόν.

«Ο Μπόρις Τζόνσον θα έχει ευρεία πλειοψηφία... Φαίνεται λογικό να θεωρήσουμε ότι (η συμφωνία του Brexit του Τζόνσον με την ΕΕ) θα εγκριθεί από το κοινοβούλιο και επομένως και η έξοδος στις 31 Ιανουαρίου, γεγονός που σημαίνει ότι θα βρισκόμαστε στην επόμενη μετά Brexit φάση από την 1η Φεβρουαρίου» δήλωσε ο Μπρετόν, ο οποίος είναι Γάλλος, στον γαλλικό ραδιοφωνικό σταθμό RTL, όπως μετέδωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ, επικαλούμενο το Reuters και το AFP.

«Οι διαπραγματεύσεις για το Brexit τελείωσαν. Εισερχόμαστε τώρα σε μια φάση εμπορικών διαπραγματεύσεων ανάμεσα στη Βρετανία και στην ΕΕ» ανέφερε.

Οι Βρυξέλλες πρέπει να «ανοικοδομήσουν» τις σχέσεις τους με το Λονδίνο, κυρίως στον εμπορικό τομέα, διαβεβαίωσε ο Μπρετόν.

«Τώρα, θα πρέπει να ανοικοδομήσουμε τις σχέσεις με τη Μεγάλη Βρετανία που είναι ένας σημαντικός εταίρος», είπε ο ίδιος ευχόμενος ότι θα οικοδομηθούν ισορροπημένες εμπορικές σχέσεις με το Λονδίνο.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar Stateless

    Που αυτή η περίοδος μπορεί να κρατήσει και 5 χρόνια!!!

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει