Σημαντικά ντοκουμέντα τα οποία δείχνουν τον τρόπο με τον οποίο η Τουρκία εκβίασε τη Λιβύη έφερε στο φως ο σταθμός Alpha.

Τα βίντεο αυτά αποδεικνύουν τη μεταφορά αρμάτων μάχης και όπλων από την Τουρκία στη Λιβύη ενώ τα στοιχεία αυτά έχει στη διάθεση του και το Ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών από το πρωί.

Τα βίντεο αυτά αποδεικνύουν τον εκβιασμό Ερντογάν στον Λίβυο ηγέτη Σάρατζ ο οποίος υπέγραψε το παράνομο μνημόνιο που αφορά την ανατολική Μεσόγειο για να πάρει τα όπλα και να διατηρηθεί στην εξουσία.

Σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha, διπλωματικές πηγές αποκάλυψαν ότι έχουν στοιχεία τα οποία αποδεικνύουν πως η Άγκυρα εκβίασε τη Λιβύη στέλνοντας τεθωρακισμένα στην Τρίπολη και ξέρουν και το πλοίο.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρθηκε στο ρεπορτάζ του σταθμού, η Λιβύη εκβιάστηκε για την υπογραφή του μνημονίου και υπάρχουν στοιχεία για την παράδοση του οπλισμού από την Τουρκία στο λιμάνι της Τρίπολη.

Τα στοιχεία αυτά είναι οι φωτογραφίες που έφερε στο φως ο Alpha και φαίνονται δεκάδες τουρκικά υπερσύχρονα τεθωρακισμένα οχήματα κατασκευής του 2018 στο λιμάνι της Τρίπολης τον Μάιο του 2019.