Βέλγιο: Ζητήθηκε ο επαναπατρισμός δέκα παιδιών Βέλγων τζιχαντιστών από τη Συρία

«Είναι μόνα τους στους καταυλισμούς»


ΚΟΣΜΟΣ
13:00
12/12/2019
Βέλγιο: Ζητήθηκε ο επαναπατρισμός δέκα παιδιών Βέλγων τζιχαντιστών από τη Συρία
2
loading

Δικαστής στο Βέλγιο ζήτησε από την κυβέρνηση της χώρας να οργανώσει σε διάστημα έξι εβδομάδων την επιστροφή δέκα παιδιών Βέλγων τζιχαντιστών που κρατούνται σε καταυλισμό της βορειοανατολικής Συρίας.

Πρόκειται για παιδιά ηλικίας έξι μηνών με 7 ετών από τέσσερις γυναίκες, τα οποία κρατούνται όλα μαζί με τις μητέρες τους στον καταυλισμό αλ Χολ που ελέγχεται από τους Κούρδους.

Οι αρχές του Βελγίου πρέπει να προσφέρουν στους ανήλικους «προξενική βοήθεια» και «τα απαραίτητα έγγραφα» προκειμένου να επιστρέψουν στην πατρίδα τους σε διάστημα έξι εβδομάδων. Σε περίπτωση καθυστέρησης οι βελγικές αρχές θα καταβάλλουν πρόστιμο 5.000 ευρώ ανά ημέρα στο κάθε παιδί, υπογραμμίζεται στην απόφαση του δικαστηρίου.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που δικαστής του Βελγίου αναγκάζει τις αρχές της χώρας να επαναπατρίσουν παιδιά τζιχαντιστών. Τον Δεκέμβριο του 2018 άλλος δικαστής είχε ζητήσει τον επαναπατρισμό έξι παιδιών και δύο γυναικών που είχαν ενταχθεί στο Ισλαμικό Κράτος.

Όμως το βελγικό κράτος είχε εφεσιβάλει την απόφαση και τελικά τα παιδιά αυτά, όλα τους κάτω των έξι ετών, δεν επέστρεψαν στο Βέλγιο.

Τον Ιούνιο έξι παιδιά και έφηβοι που ήταν ορφανά επαναπατρίστηκαν από καταυλισμούς στη βορειοανατολική Συρία έπειτα από ανθρωπιστική αποστολή του Βελγίου.

«Είναι μόνα τους στους καταυλισμούς (…) δεν έχουν καμία υποστήριξη. Δεν τίθεται θέμα επαναπατρισμού των γονιών τους οι οποίοι επέλεξαν να ενταχθούν σε τρομοκρατικές οργανώσεις. Όμως αυτά τα παιδιά δεν έχουν κάνει καμία επιλογή», είχε εξηγήσει ο υπουργός Ανάπτυξης Αλεξάντερ ντε Κρου.

Μετά την τουρκική επιχείρηση τον Οκτώβριο στη βορειοανατολική Συρία πολλές γυναίκες εκμεταλλεύθηκαν το χάος που δημιουργήθηκε και δραπέτευσαν από τους καταυλισμούς που βρίσκονταν υπό κουρδικό έλεγχο, συχνά μαζί με τα παιδιά τους.

Πριν δύο μήνες η αντιτρομοκρατική υπηρεσία του Βελγίου είχε εκτιμήσει ότι στους καταυλισμούς αυτούς εξακολουθούν να βρίσκονται 50 με 60 ανήλικοι βλεγικής καταγωγής κάτω των 12 ετών.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
  1. avatar Antitzih

    Ο Βέλγος δικαστής τα πήρε.....έρχονται πίσω εκκολάπτομενοι τζιχανιστες με παιδαγωγούς της φανατικές μητέρες τους....

  2. avatar Η δαμόκλειος

    σπάθη της Ευρώπης θα είναι ο άκριτος ανθρωπισμός της. Τα παιδιά αυτά είναι των γονέων τους που συνειδητά παράτησαν την ευρώπη και τις αρχές της, ενώθηκαν με ένα δολοφονικό παράνομο σώμα στρατού τζιχαντιστών. Τα παιδιά αυτά αποτελούν αποτέλεσμα βιασμών σε σκλάβες του σεξ, από σκληρούς και φανατισμένους ισλαμιστές και το Βέλγιο τα θέλει στη χώρα της για ποιο λόγο; Να συνεχίσει να τρέφει το φίδι στον κόρφο της; Οι γονείς είναι υπεύθυνοι για τα παιδιά τους και η κοινωνία έπειτα.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει