Απέπλευσε από την Ισπανία το σαουδαραβικό «πλοίο του θανάτου»

Το «Bahri Abha», πιστεύεται πως μεταφέρει όπλα που χρησιμοποιούνται κατά των αμάζων στην Υεμένη


ΚΟΣΜΟΣ
8:50
11/12/2019
Απέπλευσε από την Ισπανία το σαουδαραβικό «πλοίο του θανάτου»
loading

Με προορισμό τη Γένοβα της Ιταλίας απέπλευσε από την Ισπανία το σαουδαραβικό φορτηγό πλοίο «Bahri Abha», που στο παρελθόν είχε προκαλέσει μεγάλες αντιδράσεις για τη μεταφορά πολεμικού υλικού που κατά πάσα πιθανότητα χρησιμοποιείται κατά των αμάχων στην επέμβαση του Ριάντ κατά των ανταρτών στην Υεμένη.

Ο κατάπλους του «Bahri Abha» στο Σαγούνδο είχε συνοδευτεί από έντονες διαμαρτυρίες και κινητοποιήσεις από τοπικές αντιπολεμικές οργανώσεις και πρωτοβουλίες υπέρ των προσφύγων, όπως και την πλατφόρμα «Όπλα Υπό Έλεγχο» (Armas Bajo Control), ενώ σύμφωνα με πηγές των οργανώσεων αυτών το πλοίο ήταν φορτωμένο πάλι με στρατιωτικό υλικό, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ.

«Το πλοίο είχε ελλιμενισθεί σε διάφορους προορισμούς στις ακτές των ΗΠΑ, μέχρι που ανακοίνωσε άξαφνα την αλλαγή πορείας του προς το Σαγούνδο, στις 26 Νοεμβρίου. Δεν είναι γνωστό ποιο είναι το φορτίο του, όμως, βάσει του ιστορικού του, είναι πολύ πιθανόν να μεταφέρει όπλα», δηλώνει σε ανακοίνωσή της η «Όπλα Υπό Έλεγχο». Σύμφωνα με τις τοπικές Αρχές, το φορτίο του επονομαζόμενου «πλοίου του θανάτου», αποτελείται από οκτώ εμπορευματοκιβώτια, τα οποία προορίζονται για τη Σαουδική Αραβία.

Η «Όπλα Υπό Έλεγχο» κάλεσε την κυβέρνηση του Πέδρο Σάντσεθ «να σταματήσει να επιτρέπει τον διάπλου από τα ισπανικά ύδατα "πλοίων του πολέμου", όπως και τη φόρτωση από την Ισπανία όπλων και πολεμοφοδίων, τα οποία θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν σε επιχειρήσεις που προκαλούν εγκλήματα πολέμου».

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει