Μια μεγάλη διαδήλωση κατά της δέσμης μέτρων για την αγροτική παραγωγή που παρουσίασε η κυβέρνηση της χώρας πραγματοποιούν οι Γερμανοί αγρότες, οι οποίοι έχουν «παραλύσει» το Βερολίνο, καθώς τοποθέτησαν τα χιλιάδες τρακτέρ τους στην Πύλη του Βραδεμβούργου και σε μια μεγάλη ακτίνα γύρω από αυτήν.

Η κινητοποίηση αφορά τους περιορισμούς που επιβάλλονται στη χρήση φυτοφαρμάκων, με στόχο την προστασία του περιβάλλοντος, αλλά και των αποθεμάτων νερού. Είναι ενδεικτικό ότι στα μέτρα περιλαμβάνεται -μεταξύ άλλων- και οριστική κατάργηση της χρήσης του παρασιτοκτόνου γλυφοσάτη από το 2023.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές της διαδήλωσης και όπως μεταφέρει το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, στο Βερολίνο υπολογίζεται ότι θα παραταχθούν περισσότερα από 5.000 αγροτικά οχήματα και τουλάχιστον 10.000 διαδηλωτές, που μεταβαίνουν στην πρωτεύουσα από όλη τη Γερμανία.

Στους αυτοκινητοδρόμους κοντά στο Βερολίνο είχαν σχηματιστεί ήδη από χθες το βράδυ κομβόι έως και 20 χιλιομέτρων, ενώ η κυκλοφορία στις κεντρικές οδικές αρτηρίες της πόλης διεξάγεται με εξαιρετική δυσκολία.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.