Ο Jonathan Miller, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της επενδυτικής και συμβουλευτικής εταιρίας Miller Samuel Inc, συγκέντρωσε τα ακριβότερα σπίτια που αγοράστηκαν ποτέ στις ΗΠΑ.

Και το ρετιρέ του υπό κατασκευή ουρανοξύστη 220 Central Park South στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης που πουλήθηκε τον Ιανουάριο του 2019 είναι το ακριβότερο όλων των εποχών, με αξία που έφτασε τα 239.958.219 δολάρια.

Το ρετιρέ απλώνεται από τον 50ό-53ο όροφο του πύργου και αποκτήθηκε από τον δισεκατομμυριούχο επενδυτή Ken Griffin, καταρρίπτοντας όλα τα αντίστοιχα ρεκόρ.

Την αποκάλυψη για τον αγοραστή του υπερπολυτελούς διαμερίσματος έκανε η «Wall Street Journal», η οποία μας είπε πως η αγορά έγινε μερικές μόλις μέρες μετά την έπαυλη των 122 εκατ. δολαρίων που αγόρασε στο Λονδίνο, λίγο παρακάτω από τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ.

Σύμφωνα με το Forbes, o Griffin έχει περιουσία 12,9 δισ. δολαρίων. Το προηγούμενο ρεκόρ κατείχε από το 2014 άλλος ένας βαθύπλουτος επενδυτής, ο Barry Rosenstein, που αγόρασε μια βίλα στο Χάμπτονς έναντι 137 εκατ. δολαρίων.

Το ρετιρέ του 50χρονου αφεντικού της επενδυτικής Citadel, Kenneth Griffin, είναι ένα τεράστιο διαμέρισμα 2.136 τ.μ., το οποίο ήθελε για τον καιρό που θα περνά στη Νέα Υόρκη, καθώς η φίρμα του επεκτείνεται πλέον και στο Μανχάταν.

Τον Νοέμβριο του 2018, ο Griffin έσπασε και τα κοντέρ της κτηματομεσιτικής του Σικάγο, αγοράζοντας μερικούς ορόφους από έναν νέο πύργο αξίας 58,75 εκατ. δολαρίων. Και το 2015 είχε κάνει ακριβώς το ίδιο και στο Μαϊάμι, αγοράζοντας ένα ρετιρέ 60 εκατ. δολαρίων.

Άλλα 250 εκατ. δολάρια ξόδεψε για να χτίσει την έπαυλή του στο Παλμ Μπιτς της Φλόριντα, σε ένα παραλιακό οικόπεδο 17 στρεμμάτων. Όσο για το διαμερισματάκι στη Νέα Υόρκη, θα έχει γείτονα τον μουσικό Sting.

Προσφάτως, τον Οκτώβριο, ο Griffin αγόρασε άλλα δύο διαμερίσματα στον ίδιο νεοϋορκέζικο ουρανοξύστη, στον 20ό όροφο, αξίας 4 εκατ. δολαρίων.

Η Citadel του Griffin ιδρύθηκε το 1990 και διαχειρίζεται πλέον κεφάλαια 30 δισ. δολαρίων…