Ινδία: Χίλια παιδιά έτρεξαν σε αγώνα δρόμου παρά την ατμοσφαιρική ρύπανση

Η ποιότητα του αέρα παραμένει σε ιδιαίτερα επικίνδυνα επίπεδα


ΚΟΣΜΟΣ
12:07
14/11/2019
Ινδία: Χίλια παιδιά έτρεξαν σε αγώνα δρόμου παρά την ατμοσφαιρική ρύπανση
loading

Μπορεί οι αρχές στην Ινδία να προειδοποιούν πως η ποιότητα του αέρα είναι επικίνδυνη και οι αρχές στο Νέο Δελχί να κρατούν τα σχολεία κλειστά, στο πλαίσιο λήψης έκτακτων μέτρων, ωστόσο περίπου 1.00ο παιδιά πήραν μέρος σήμερα το πρωί σε αγώνα δρόμου παρά το πυκνό νέφος που καλύπτει την πρωτεύουσα.

Σύμφωνα με φωτογραφίες από πρακτορεία ειδήσεων, αρκετά παιδιά συμμετείχαν στον αγώνα δρόμου χωρίς να φοράνε προστατευτικές μάσκες. Ο ετήσιος αυτός «Αγώνας δρόμου για παιδιά» διοργανώνεται από μια μη κυβερνητική οργάνωση, την Prayas, η οποία διαχειρίζεται προγράμματα για την προστασία των παιδιών, την παιδεία και τη δικαιοσύνη.

Ο αγώνας δρόμου κοντά στη διπλωματική συνοικία του Νέου Δελχί διοργανώνεται με την ευκαιρία των γενεθλίων του πρώτου πρωθυπουργού της Ινδίας, του Τζαουαχαρλάλ Νεχρού, ημέρα που γιορτάζεται ως Ημέρα του Παιδιού, όπως εξηγεί το ΑΜΠΕ. «Τα παιδιά δεν έτρεξαν μεγάλη απόσταση» εξήγησε ο γενικός γραμματέας της Prayas.

«Ήρθαν εθελοντικά. Είχαμε άδεια από την αστυνομία, άδεια από την κυβέρνηση» επεσήμανε από την πλευρά του ο Κανθ, πρώην ανώτερος αξιωματικός της αστυνομίας, ο οποίος διευκρίνισε ότι οι διοργανωτές δεν είχαν λάβει εντολές από τις αρχές να ακυρώσουν τον αγώνα.

Ωστόσο οργισμένοι πολίτες κατήγγειλαν μέσω ιστοσελίδων κοινωνικής δικτύωσης τις τοπικές αρχές.

«Αγώνας δρόμου για παιδιά … μέσα σε σοβαρή μόλυνση; Το θέατρο του παραλόγου» ανέφερε ένας χρήστης του Twitter.

Ακτιβιστές καταγγέλλουν ότι παρά τα ιδιαίτερα αυξημένα επίπεδα ατμοσφαιρικής μόλυνσης οι κάτοικοι στο Νέο Δελχί συνήθως αψηφούν τους κινδύνους για την υγεία τους. Ο πρωθυπουργός Ναρέντρα Μόντι δεν έχει αναφερθεί στην περιβαλλοντική κρίση.

Η ποιότητα του αέρα στην ινδική πρωτεύουσα παρέμεινε σε ιδιαίτερα επικίνδυνα επίπεδα για τρίτη ημέρα, γεγονός που ώθησε αργά χθες Τετάρτη την Υπηρεσία Πρόληψης και Ελέγχου της Περιβαλλοντικής Μόλυνσης (EPCA) να δώσει εντολή να κλείσουν τα σχολεία.

«Με δεδομένη την επικίνδυνη έκθεση για τα παιδιά όλα τα σχολεία πρέπει να παραμείνουν κλειστά τις επόμενες δύο ημέρες», τόνισε ο Μπούρε Λαλ επικεφαλής της EPCA σε επιστολή του προς τις αρχές του Νέου Δελχί και των γειτονικών κρατιδίων. Οι αρχές της πρωτεύουσας έχουν ήδη επιβάλει περιορισμούς στην κίνηση των οχημάτων, οι οποίοι ισχύουν ως τις 15 Νοεμβρίου.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει