Πάνω από 100 υπόπτους συνέλαβαν σήμερα οι αρχές μετά από δύο εφόδους που πραγματοποίησε η αστυνομία εναντίον συμμοριών του οργανωμένου εγκλήματος, όπως μετέδωσαν ιταλικά μέσα ενημέρωσης.

Περίπου 500 αστυνομικοί, περιλαμβανομένων μονάδων ειδικών επιχειρήσεων και ελικοπτέρων, συμμετείχαν σε επιχείρηση στη Ρώμη. Πιστεύεται ότι επρόκειτο για την μεγαλύτερη τέτοια επιχείρηση της αστυνομίας στην ιστορία της πρωτεύουσας. Σύμφωνα με δημοσιεύματα σε ΜΜΕ, συνελήφθησαν 51 άνθρωποι, ανάμεσά τους ηγετικά στελέχη διαφόρων οργανώσεων της μαφίας. Οι συλληφθέντες αντιμετωπίζουν κατηγορίες για διαφθορά και διεθνές λαθρεμπόριο ναρκωτικών.

Η δεύτερη έφοδος έγινε στην Λαμέτσια Τέρμε, στην Καλαβρία, και είχε αποτέλεσμα να συλληφθούν 65 άνθρωποι, ανάμεσά τους αστυνομικοί, επιχειρηματίες, δικηγόροι και γιατροί, όπως μετέδωσε το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων ANSA.

Στην έφοδο αυτή η αστυνομία κατέσχεσε αγαθά αξίας 1,2 εκατ. ευρώ. Οι συλληφθέντες κατηγορούνται ότι ενέχονται σε μια σειρά δολοφονιών οι οποίες σχετίζονται με μια διένεξη αντιμαχόμενων οργανώσεων της μαφίας από το 2005 ως το 2011.