Την αγροτική ζωή γνώρισε από πρώτο χέρι ο πρόεδρος της Σλοβενίας, Μπορούτ Παχόρ, αφού πέρασε μια μέρα πραγματοποιώντας παραδοσιακές εργασίες της υπαίθρου.

Ο πρόεδρος βρέθηκε στο αγρόκτημα Γκόλιτσνικ, στο χωριό Σμίχελ. Ξύπνησε στις 5.30 το πρωί, καθάρισε το στάβλο, έβγαλε τα ζώα για βοσκή και μαζί με τη σύζυγο του ιδιοκτήτη της φάρμας ζύμωσε ψωμί, έκοψε ξύλα και κούρεψε το γρασίδι.

Τονίζοντας ότι η δουλειά σε ένα ορεινό αγρόκτημα δεν είναι καθόλου εύκολη, ο κ. Παχόρ εξέφρασε την έκπληξή του για τον ενθουσιασμό και τη σοβαρότητα που επιδεικνύει ο ιδιοκτήτης του, Μπόστιαν Γκόλιτσνικ, 24 ετών.

Ο πρόεδρος της Σλοβενίας σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους είπε ότι διαβεβαίωσε τους οικοδεσπότες του ότι θα διασφαλίσει κίνητρα για να βοηθήσει τους νέους αγρότες και ότι συζήτησαν για τα βήματα που πρέπει να γίνουν ώστε οι νέοι αγρότες να παραμένουν στη δουλειά.

Ο υπουργός Γεωργίας που συνόδευε τον πρόεδρο είπε ότι η κυβέρνηση θα προσφέρει επιδοτήσεις σε νέους αγρότες και ο πρόεδρος της Ένωσης Νέων Αγροτών, Ροκ Ρόμπλεκ δεν έκρυψε την ικανοποίησή του για τις εργασίες που έκανε ο κ. Παχόρ.