Η Γαλλία «θα πρέπει να κάνει πολλά περισσότερα για να συντηρήσει το κλασσικό σιδηροδρομικό της δίκτυο», αντί να δίνει προβάδισμα στους συρμούς μεγάλης ταχύτητας, υποστήριξε σήμερα ο πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, έπειτα από το σιδηροδρομικό δυστύχημα που στοίχισε τη ζωή σε έξι ανθρώπους.

«Το πρώτο συμπέρασμα που θα αντλήσουμε είναι να κατασφαλίσουμε πως στις επενδύσεις, που θα είναι τόσο σημαντικές στα ερχόμενα χρόνια, θα δοθεί προτεραιότητα στις κλασσικές γραμμές», επεσήμανε ο Ολάντ σε τηλεοπτική του συνέντευξη.

«Αυτό που γνωρίζω έως τώρα είναι πως πρόκειται για μία αστοχία υλικού: αυτή οφείλεται άραγε σε κακή συντήρηση, ή ίσως στην παλαιότητα; Αυτό θα μας αναγκάσει να αντλήσουμε συμπεράσματα», πρόσθεσε ο ίδιος, αναφερόμενος στις αναφορές των γαλλικών σιδηροδρόμων (SNCF), πως το φονικό δυστύχημα στο Μπρετινί –σιρ-Όρζ οφείλεται σε αποκόλληση τμήματος μεταγωγής των γραμμών.

Ο πρωθυπουργός Ζαν-Μαρκ Ερό έχει ανακοινώσει την «ανανέωση κάποιου αριθμού από τις γραμμές, διατηρώντας τις γραμμές TGV (τραίνων μεγάλης ταχύτητας) όπου αυτές κρίνονται αναγκαίες, αλλά όχι παντού».