Μια συγκινητική ιστορία ενός ζευγαριού από τη Βρετανία είδε το φως της δημοσιότητας, καθώς το ηλικιωμένο αντρόγυνο βρήκε με ένα απρόσμενο τρόπο το φωτογραφικό άλμπουμ του γάμου τους, που είχαν χάσει πριν από σχεδόν 60 χρόνια!

Ο Patrick και η Rose Roach έχασαν το άλμπουμ με τις φωτογραφίες από το γάμο τους, λίγες εβδομάδες μετά την τελετή που έλαβε χώρα το 1952. Δεκαετίες αργότερα και έχοντας πια ξεπεράσει τα 80, το ζευγάρι είχε χάσει κάθε ελπίδα να ξαναβρεί τις φωτογραφικές αναμνήσεις από τη στιγμή της ένωσής τους.

Ωστόσο, μια απρόσμενη έκπληξη τους περίμενε, καθώς το άλμπουμ είχε βρεθεί από ένα χτίστη στο Μπέρμιγχαμ, όπου και διέμεναν παλιότερα.

Ο Tom Bradley βρήκε το λεύκωμα σε ένα κάδο με μπάζα, το μάζεψε και το φύλαξε σπίτι του, μέχρι να μπορέσει να εντοπίσει τους ιδιοκτήτες. Ωστόσο, ο θάνατος τον πρόλαβε και το έργο του ανέλαβε να φέρει εις πέρας η κόρη του, Tina Bradley.

Έστειλε φωτογραφίες από το άλμπουμ σε μια τοπική εφημερίδα. Τις εικόνες είδαν συγγενείς του ζευγαριού, οι οποίοι και τους ειδοποίησαν. Τελικά, οι Roach βρήκαν το πολυπόθητο λεύκωμα.

«Ήταν εκπληκτικό ότι το πήραμε πίσω. Είχαμε μερικές φωτογραφίες, αλλά αυτό ήταν το αυθεντικό. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι επέστρεψε σε εμάς μετά από 61 χρόνια γάμου και μάλιστα σε κατάσταση που δεν ήταν καθόλου άσχημη, οι φωτογραφίες δείχνουν ακόμη καλές», σημείωσε ο Patrick Roach.

«Το δερμάτινο εξώφυλλο έχει καταστραφεί ελαφρά αλλά όχι τελείως. Αν σκεφτεί κανείς πόσο παλιό είναι και πως βρέθηκε σε κάδο με μπάζα, θα περίμενε ότι θα είχε διαλυθεί», συμπλήρωσε η Rose.