Απαντήσεις για τη σοκαριστική υπόθεση με τα 39 πτώματα που βρέθηκαν μέσα σε φορτηγό ψυγείο, στο Έσεξ της Βρετανίας, εξακολουθούν να αναζητούν οι αρχές, ανακρίνοντας τον 25χρονο που έχει συλληφθεί.

Ο οδηγός του φορτηγού έχει ταυτοποιηθεί ως ο 25χρονος Mo Robinson από το Πόρταουν ενώ το όχημα έφτασε στη Βρετανία από το Βέλγιο. Τα θύματα είναι 38 ενήλικοι κι ένας έφηβος.

Αστυνομικοί της Βόρειας Ιρλανδίας έκαναν δύο επιχειρήσεις σε σπίτια που σχετίζονται με τον συλληφθέντα, ένα στο Markethill κι ένα στο Laurelvale, ενώ παράλληλα διερευνάται εάν στην υπόθεση έπαιξαν ρόλο και ομάδες του οργανωμένου εγκλήματος, όπως μεταδίδει το BBC.

Το χρονικό

Η φρικιαστική ανακάλυψη έγινε χθες το μεσημέρι, ενώ το φορτηγό ψυγείο ήταν σταθμευμένο στο βιομηχανικό πάρκο του Έσεξ, έχοντας φύγει λίγο νωρίτερα από το λιμάνι του Purfleet.

Ο εκπρόσωπος της εισαγγελίας του Βελγίου Eric Van Duyse δήλωσε πως διεξάγεται έρευνα για το περιστατικό. «Δεν έχουμε ιδέα αυτή τη στιγμή πόσο καιρό βρισκόταν το φορτηγό στο Βέλγιο, μπορεί να ήταν ώρες ή μέρες. Δεν ξέρουμε».

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο τράκτορας είχε ξεκινήσει από τη Βόρεια Ιρλανδία και παρέλαβε το τρέιλερ από το Purfleet.

Εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Βουλγαρίας ανέφερε πως το μπροστινό μέρος του οχήματος, ο τράκτορας, ήταν καταχωρημένο στη χώρα για λογαριασμό εταιρείας με ιδιοκτήτη Ιρλανδό υπήκοο. Εκτίμησε δε πως είναι «μάλλον απίθανο» οι νεκροί να είναι Βούλγαροι.