Το νέο διώροφο superjumbo των βρετανικών αερογραμμών προσγειώθηκε σήμερα στο διεθνές αεροδρόμιο Χίθροου του Λονδίνου, σηματοδοτώντας «μια νέα εποχή για την εταιρεία», όπως δήλωσαν ανώτερα στελέχη της British Airways.

Το νέο Airbus A380, που κόστισε 314 εκατ. ευρώ για να κατασκευαστεί, είναι πιο ευρύχωρο, πιο άνετο, ήσυχο και «πράσινο» από τα προηγούμενα Jumvo jets.

Το συγκεκριμένο είναι το πρώτο από τα A380 που παρήγγειλαν οι βρετανικές αερογραμμές και τα οποία θα ενταχθούν στο στόλο της εταιρείας από το ερχόμενο φθινόπωρο.

Η απόκτηση των τεράστιων αυτών αεροσκαφών είναι μέρος του πενταετούς επενδυτικού σχεδίου αξίας 5,8 δισ. ευρώ της εταιρείας, προκειμένου να αναβαθμιστεί ο στόλος με 52 νέα αεροσκάφη, συμπεριλαμβανομένου του νέου «αντιπάλου» του Airbus, του «πλαστικού» Boeing 787, γράφει η Daily Mail.

Η British Airways είναι η πρώτη αεροπορική εταιρεία στην Ευρώπη που έχει στο στόλο της τόσο το Airbus A380, όσο και το Boeing 787 Dreamliner.

Το γιγαντιαίο superjumbo μπορεί –θεωρητικά- να μεταφέρει μέχρι και 800 επιβάτες, αν όλοι στριμωχτούν σε στενές καρέκλες της οικονομικής θέσης. Όμως στο νέο Α380 της British Airways θα χωρούν 469 στις τέσσερις κατηγορίες θέσεων, με εκείνους που θα επιλέξουν την «First» και «Business» να πληρώνουν «βαρύ» αντίτιμο!

Σύμφωνα με την εταιρεία, τα εισιτήρια για την προγραμματισμένη πτήση από το Χίθροου του Λονδίνου στο Λος Άντζελες, στις 24 Σεπτεμβρίου, κοστίζουν από 722 ευρώ στην οικονομική θέση, μέχρι 2.965 ευρώ στην business και 4.418 ευρώ στην first.

Οι θέσεις στην οικονομική κατηγορία είναι 78 εκατοστά, 96 εκατοστά στην «αναβαθμισμένη οικονομική θέση», ενώ στην business οι επιβάτες μπορούν να ξεκουραστούν σε κρεβάτι 1,8 μέτρων ενώ στην first μπορούν να κοιμηθούν σε ένα πολυτελέστατο κρεβάτι 15 εκατοστών μεγαλύτερο από την business.

Το A380 μπορεί να είναι το πρώτο superjumbo που αποκτούν οι βρετανικές αερογραμμές, ωστόσο είναι το 106ο στον κόσμο, καθώς νωρίτερα στην αγορά του είχαν προβεί οι Singapore Airlines, Emirates, Qantas Air France και Lufthansa.