Τι λένε ηγέτες των Κούρδων της Συρίας για τη συμφωνία με τη Δαμασκό

Μονάδες του συριακού στρατού μπήκαν σήμερα στην πόλη Τελ Τάμερ


ΚΟΣΜΟΣ
14:28
14/10/2019
Τι λένε ηγέτες των Κούρδων της Συρίας για τη συμφωνία με τη Δαμασκό
6
loading

Η συμφωνία με τη Δαμασκό, που επιτεύχθηκε με τη μεσολάβηση της Ρωσίας, επικεντρώνεται προς το παρόν στην ανάπτυξη στρατευμάτων κατά μήκος των συνόρων και οι δύο πλευρές θα μιλήσουν αργότερα για την πολιτική διευθέτηση, όπως λένε ηγέτες των Κούρδων της Συρίας.

Ο κορυφαίος Κούρδος πολιτικός Αλντάρ Τζελίλ δήλωσε πως αυτό «το επείγον μέτρο», το οποίο επιβλέπει η Ρωσία, σύμμαχος της συριακής κυβέρνησης, έχει στόχο να μπλοκάρει τουρκικές επιθέσεις στα σύνορα.

Στρατιώτες του συριακού στρατού ετοιμάζονται τώρα να μπουν σε μεθοριακές πειροχές από την πόλη Μάνμπιτζ μέχρι την Ντέρικ, βάσει της συμφωνίας με τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), αιχμή του δόρατος των οποίων είναι η πολιτοφυλακή YPG των Κούρδων της Συρίας και οι οποίες ελέγχουν τη βορειοανατολική Συρία, όπως εξηγεί το ΑΜΠΕ.

«Αφού οι Αμερικανοί εγκατέλειψαν την περιοχή και έδωσαν το πράσινο φως για την τουρκική επίθεση, υποχρεωθήκαμε να ερευνήσουμε μια άλλη επιλογή, η οποία είναι διεξαγωγή συνομιλιών με τη Δαμασκό και τη Μόσχα για να βρεθεί μια διέξοδος και να αποτραπούν αυτές οι τουρκικές επιθέσεις» δήλωσε ο ανώτερος Κούρδος αξιωματούχος Μπαντράν Ζία Κουρντ.

«Αυτή είναι μια προκαταρκτική στρατιωτική συμφωνία. Οι πολιτικές πλευρές δεν συζητήθηκαν, αυτές θα συζητηθούν σε μετέπειτα στάδια».

Κρατικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν πως μονάδες του συριακού στρατού μπήκαν σήμερα στην πόλη Τελ Τάμερ της βορειοανατολικής Συρίας, περίπου 35 χιλιόμετρα από το σημείο στο οποίο επικεντρώνεται η τουρκική επίθεση. «Η προτεραιότητα τώρα είναι να προστατευθεί η ασφάλεια τον συνόρων από τον τουρκικό κίνδυνο», δήλωσε ο Τζελίλ. «Βρισκόμαστε σε επαφή με την κυβέρνηση της Δαμασκού για να βρούμε κοινό έδαφος στο μέλλον».

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

6
σχόλια
 1. avatar Αυτα ειναι εσκεμμενα

  απο τις ΗΠΑ για να τα χαλασει η ρωσια με την τουρκια, μακαρι βεβαια.

 2. avatar Ν.Ζ.

  Και οι Σύροι και οι Ρώσοι θα σας προδόσουν. Αυτή είναι η μοίρα των αδύναμων. Εκείνων που δεν έχουν φροντίσει να στηρίζονται στις δικές τους δυνάμεις. Απειρα τα ιστορικά παραδείγματα. Μόνο τα ισχυρά συμφέρονται φτιάχνουν ισχυρές συμμαχίες.

 3. avatar Ερντογάν

  Για ποιο πραξηκοπημα μιλάς αυτό πού σχεδίασε μόνος του για να πάρει όλες τις εξουσίες;Το παρακράτος του Ερντογάν έκανε και τα τρομοκρατικά χτυπήματα για νά φοβηθεί ο λαός και να μπορεί να τούς χειραγωγεί.Μετα από τον επιτυχημένο σκοπό τού άνοιξε ξανά ρουθούνι στην Τουρκία;

 4. avatar Μ.Κοράλης

  δεν ειναι δυνατόν ο Ερντογάν να μην είχε μελετήσει όλες τις παραμέτρους πριν αποφασίσει την εισβολή . Θεωρώ πως η δύναμη του Τουρκικού στρατού είναι πολύ μεγαλύτερη από αυτή του Συριακού .

  1. avatar Σωστό, αλλά…

   ουσιαστικά δεν έχει απέναντί του τους Σύριους ο τουρκικός στρατός, αλλά τους Ρώσους...

 5. avatar Η τουρκιά ..

  Θα φάει τα μούτρα της.. και από ότι φαίνεται αφού απέτυχε το πραξικόπημα στην Τουρκία οδήγησαν τον ερτογάν στην παγίδα. Το κοσμικό κράτος έχει αρχίσει ήδη να κλυδωνίζεται

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει