Άκαρπες απέβησαν οι τριμερείς συνομιλίες, με διαμεσολάβηση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) ανάμεσα στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής (ΗΠΑ) και τη Ρωσία, για τις προσπάθειες να τερματιστεί ο πόλεμος στη Συρία, περιλαμβανομένης της ημερομηνίας που σχεδιάζεται να γίνει μια διεθνής σύνοδος για τη συριακή σύρραξη ή το ποιοι θα λάβουν μέρος σε αυτήν, όπως δήλωσε απόψε ο ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών Γκενάντι Γκατίλοφ.

Οι διπλωμάτες των δύο πλευρών θα επιστρέψουν στις πρωτεύουσές τους για διαβουλεύσεις σχετικά με το πώς μπορεί να προχωρήσει η διαδικασία αλλά δεν υπάρχει καμιά συμφωνία για το πώς θα αντιπροσωπευθεί ή συριακή αντιπολίτευση και το εάν το Ιράν θα συμμετέχει ή όχι, είπε ο Γκατίλοφ έπειτα από τη λήξη της συνάντησης, που διήρκεσε πέντε ώρες.

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι και ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ θα συναντηθούν την επόμενη εβδομάδα και αναμένεται να υπάρξουν περαιτέρω συνομιλίες για τη σύνοδο, όπως ανέφερε ανακοίνωση την οποία εξέδωσε ο ΟΗΕ.

Η Ουέντι Σέρμαν, αμερικανίδα υφυπουργός Εξωτερικών η οποία έλαβε μέρος στις συνομιλίες της Γενεύης, απέφυγε να κάνει σχόλια για τις διαπραγματεύσεις.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.