Κρατικά συνοικέσια για μοναχικές καρδιές στην Ιαπωνία

Το κράτος αναλαμβάνει πρωτοβουλίες για να λυθεί το δημογραφικό πρόβλημα της χώρας


ΚΟΣΜΟΣ
10:06
10/10/2019
Κρατικά συνοικέσια για μοναχικές καρδιές στην Ιαπωνία
4
loading

Σε κοινωνικό φαινόμενο έχει εξελιχθεί στην Ιαπωνία η δυσκολία να βρει ένας άνθρωπος όχι μόνο τον ιδανικό ή την ιδανική σύντροφο αλλά έστω κάποιον σύντροφο στη ζωή του, ιδίως στις απομακρυσμένες περιοχές της χώρας.

Η αδυναμία εξεύρεσης συζύγου έχει αρχίσει μάλιστα να απασχολεί και το ίδιο το κράτος, ιδίως λόγω των δημογραφικών συνεπειών, αλλά και του αντίκτυπου που έχει μία τέτοια εξέλιξη στην οικονομία της χώρας.

Για τον λόγο αυτό, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, όλο και περισσότερες πρωτοβουλίες σε επίπεδο αυτοδιοίκησης, με επίκεντρο τη σύσταση δημοτικών γραφείων συνοικεσίων, προσφέρουν υπηρεσίες ανεύρεσης συζύγου (που στα ιαπωνικά ονομάζονται «ίζου κονκάτσου» = κυνήγι του/της αποδημητικού/ης συζύγου).

Το «κυνήγι συζύγου» περιλαμβάνει τη λειτουργία ειδικών εφαρμογών (app) και διοργάνωση εορταστικών εκδηλώσεων και πάρτι, έτσι ώστε να έλθουν σε προσωπική επαφή οι εγγεγραμμένοι και χρήστες της εφαρμογής, με στόχο να φέρουν τους νέους από τις πόλεις στην επαρχία και το αντίθετο.

Το σύστημα έχει αρχίσει να αποδίδει τους πρώτους καρπούς. Παράδειγμα αποτελεί η επαρχία Ακίτα, στο βόρειο άκρο της μεγαλύτερης νήσου της Ιαπωνίας, όπου η τοπική κυβέρνηση ανέλαβε την πρωτοβουλία να λύσει το πρόβλημα των κατοίκων να βρουν σύντροφο. Θέτοντας σε λειτουργία ένα ιντερνετικό πρόγραμμα γνωριμιών, πριν εννέα χρόνια, με στόχο να φέρει κοντά τις «μοναχικές καρδιές» της επαρχίας, έχει καταφέρει μέσα σε αυτό το διάστημα να ενώσει μεταξύ τους 1.350 κατοίκους της Ακίτα, αποδεικνύοντας πως η κρατική πρόνοια μπορεί να λειτουργήσει ακόμη και στον ιδιωτικό βίο.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

4
σχόλια
 1. avatar Δεν είναι δίκαιο

  Το κράτος τους προσπαθεί να τους βάλει να.... μεταξύ τους,ενώ το δικό μας μας ....απευθείας με φόρους,εισφορές,χαρτοκρατια και κοροϊδία...

 2. avatar Τόνο Μάσας.

  Όταν τα άτεκνα ζευγάρια δεν μπορούν να κάνουν παιδιά τότε υιοθετούν και καλά κάνουν. Αν ένα κράτος έχει δημογραφικό πρόβλημα γιατί να μην "υιοθετήσει" οικογένειες προσφύγων και μεταναστών απο διάφορες εμπόλεμες ή φτωχές χώρες? Τόσο απλή η λύση.
  ΤΑΓΙΠ ΣΤΕΙΛΕ ΚΙ ΑΛΛΟΥΣ!! (Και στην Ιαπωνία.)

  1. avatar @Τόνο Μάσας

   Στην Ιαπωνία απαγορεύεται να νοικιάσεις σπίτι σε μουσουλμάνο. Δεν υπάρχουν μουσουλμάνοι στην επικράτειά της με πολιτική απόφαση. Δεν είναι διατεθειμένοι να αναμείξουν την ιαπωνική φυλή με άλλες.

  2. avatar Χρήστος

   Η Ιαπωνία έχει δεχτεί 4 πρόσφυγες από την Συρία.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει