Αισθητή μείωση στις αιτήσεις ασύλου στη Γερμανία

Μειωμένος κατά 11,4% σε σύγκριση με τα πρώτα τρία τρίμηνα του 2018 ο αριθμούς των αιτούντων


ΚΟΣΜΟΣ
6:32
08/10/2019
Αισθητή μείωση στις αιτήσεις ασύλου στη Γερμανία
1
loading

Αισθητά λιγότεροι ήταν οι άνθρωποι που υπέβαλαν αιτήσεις για να τους χορηγηθεί άσυλο στη Γερμανία τους πρώτους εννιά μήνες της χρονιάς σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2018, σύμφωνα με επίσημα δεδομένα που δημοσιοποιήθηκαν χθες Δευτέρα.

Σχεδόν 110.300 άνθρωποι υπέβαλαν αιτήσεις για να τους δοθεί καθεστώς πρόσφυγα ή να τους αναγνωριστεί δικαίωμα ασύλου λόγω των πολιτικών διωγμών που υφίστανται από τον Ιανουάριο ως τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το ομοσπονδιακό υπουργείο Εσωτερικών, ήτοι αριθμός μειωμένος κατά 11,4% σε σύγκριση με τα πρώτα τρία τρίμηνα του 2018.

Περίπου το 22% εκ των αιτήσεων αυτών αφορούν παιδιά ηλικίας μικρότερης του ενός έτους, που γεννήθηκαν μετά την άφιξη των γονέων τους στη Γερμανία.

Ο βασικός λόγος της μείωσης είναι το γεγονός πως πολύ λιγότεροι πολίτες χωρών όπου εκτυλίσσονται ένοπλες συρράξεις ή κρίσεις, όπως η Συρία και το Ιράκ, αφίχθησαν στη Γερμανία την περίοδο αυτή.

Η ομοσπονδιακή υπηρεσία μετανάστευσης και προσφύγων (BAMF) ανακοίνωσε ότι — σε αντίθεση με τη γενική τάση — καταγράφηκε αύξηση των αιτήσεων πολιτών της Τουρκίας.

Ο αριθμός των αιτήσεων ασύλου εν αναμονή απόφασης ανέρχονταν σε 54.662 στα τέλη Σεπτεμβρίου. Οι γερμανικές αρχές δυσκολεύονται να διαχειριστούν τον τεράστιο αριθμό αιτήσεων ασύλου και των προσφυγών στη δικαιοσύνη εναντίον απορριπτικών αποφάσεων.

Στο αποκορύφωμα της κρίσης των μεταναστών και των προσφύγων στην Ευρώπη, η Γερμανία υποδέχθηκε πάνω από 1 εκατομμύριο πρόσφυγες το 2015 και το 2016. Πάντως ο αριθμός των αιτήσεων έχει μειωθεί δραστικά έκτοτε.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar ασοβαρη δημοσιογραφια

    Τον πραγματικο λογο για τον οποιο ειναι μειωμενες οι αιτησεις δεν τον ξερετε ή δεν μπορειτε να τον βρειτε?
    Να σας τον πω εγω! Διοτι προοριζουν την χωρα μας για μονιμη διαμονη τους!

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει