Την απόφασή της να κυκλοφορήσει το UNO και σε Braille ανακοίνωσε η Mattel.

Η γνωστή εταιρεία κατασκευής παιχνιδιών συνεργάστηκε με την Αμερικανική Εθνική Ομοσπονδία Τυφλών, προκειμένου το παιχνίδι να είναι διαθέσιμο και για άτομα με προβλήματα όρασης.

«Είναι ιδιαίτερα σημαντικό για την κοινότητά μας το γεγονός ότι τυφλά άτομα μπορούν τώρα να ανοίξουν το κουτί και να παίξουν αμέσως μια παρτίδα UNO με φίλους και συγγενείς που είτε βλέπουν είτε όχι», δήλωσε ο πρόεδρος της Αμερικανικής Εθνικής Ομοσπονδίας Τυφλών, Mark Riccobono.

Στις άκρες τους οι κάρτες θα έχουν ανάγλυφες τελείες Braille, και όλοι οι παίκτες θα μπορούν να ανακοινώνουν φωναχτά ποιο αριθμό έχουν καθώς παίζουν. Ανάγλυφες τελείες υπάρχουν και στη συσκευασία.

Οι οδηγίες του παιχνιδιού θα είναι διαθέσιμες για λήψη σε αρχεία ήχου braille. Επιπλέον, οι χρήστες θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν κάποιο από τα προγράμματα Alexa ή Google Home που μπορούν να μετατρέψουν τις γραπτές οδηγίες σε ήχο.

«Είμαστε περήφανοι που το UNO Braille βρίσκεται πλέον στα ράφια των καταστημάτων και που μπορεί να χρησιμοποιηθεί από μια ακόμη μεγαλύτερη ομάδα ανθρώπων» είπε ο Ray Adler, επικεφαλής του τομέα των παιχνιδιών στη Mattel.

Το 2017 η εταιρία δημιούργησε το UNO ColorADD, που η ίδια περιέγραψε ως το πρώτο παιχνίδι καρτών που σχεδιάστηκε για να μπορεί να χρησιμοποιείται από άτομα με αχρωματοψία.