Πέντε μόλις άνθρωποι έχουν στα χέρια τους τόσο πλούτο που αντιπροσωπεύει πάνω από το 2% του ΑΕΠ της Αμερικής.

Ο λόγος για τον γενικό διευθυντή της Amazon, Τζεφ Μπέζος, με τα 114 δισ. του, τον Μπιλ Γκέιτς των 106 δισ., τον Γουόρεν Μπάφετ των 80,8 δισ., το αφεντικό του Facebook, Mark Zuckerberg, των 69,6 δισ. και τον ιδρυτή της Oracle, Larry Ellison, των 65 δισ. δολαρίων.

Τα επικαιροποιημένα στοιχεία της περιουσίας τους προέρχονται από τη λίστα του Forbes με τους πλουσιότερους Αμερικανούς για το 2019. Όσο για το ποσοστό του 2% του ΑΕΠ, προέρχεται από τα επίσημα στατιστικά της αμερικανικής κυβέρνησης για το δεύτερο τρίμηνο του 2019, που τοποθετούν το ΑΕΠ στα 21,34 τρισ. δολάρια.

Ακριβώς το 2% του ΑΕΠ είναι ένα ποσό της τάξης των 426,8 δισ. δολαρίων. Οι ΗΠΑ παραμένουν η χώρα με τους περισσότερους δισεκατομμυριούχους του πλανήτη, καθώς στεγάζουν 705 από αυτούς. Οι οποίοι συγκεντρώνονται κυρίως σε Νέα Υόρκη, Σαν Φρανσίσκο και Λος Άντζελες.

Η Κίνα έρχεται δεύτερη με 285 δισεκατομμυριούχους, έχει όμως τον υψηλότερο ρυθμό παραγωγής πλούτου, κι έτσι οι αναλυτές περιμένουν πως κάποια στιγμή θα ξεπεράσει την Αμερική…