Ένα βομβαρδιστικό αεροσκάφος του Β ‘Παγκοσμίου Πολέμου συνετρίβη και τυλίχθηκε στις φλόγες το πρωί της Τετάρτης (02/10), όταν έπεσε σε έναν διάδρμο προσγείωσης στο Διεθνές Αεροδρόμιο του Μπράντλεϊ, λίγο έξω από το Χάρτφορντ του Κονέκτικατ.

«Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι υπήρξε ένα ατύχημα με αεροσκάφος Collings Foundation του Β ‘Παγκοσμίου Πολέμου σήμερα το πρωί στο αεροδρόμιο Μπράντλεϊ», αναφέρει η ανακοίνωση του αεροδρομίου.

Τουλάχιστον έξι άτομα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο του Χάρτφορντ, ως αποτέλεσμα του περιστατικού, σύμφωνα με εκπρόσωπο του νοσοκομείου, ενώ κάποια διεθνή Μέσα κάνουν λόγο και για δύο νεκρούς.

«Μια επιχείρηση πυρόσβεσης και διάσωσης βρίσκεται σε εξέλιξη. Το αεροδρόμιο θα είναι κλειστό. Θα εκδώσουμε περαιτέρω ενημερώσεις, όταν θα υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες διαθέσιμες», προσθέτει η ανακοίνωση του αεροδρομίου Μπράντλεϊ.

​Σύμφωνα με την Ομοσπονδιακή Πολιτική Αεροπορία, το βομβαρδιστικό Β17 είχε καταγραφεί ως πολιτικό αεροσκάφος και επομένως, δεν τελούσε υπό την ιδιοκτησία του Στρατού.

Το συγκεκριμένο αεροδρόμιο, που είναι το δεύτερο μεγαλύτερο στην πολιτεία Νιού Ίνγκλαντ των ΗΠΑ, φιλοξενεί αυτές τις ημέρες ένα αεροπορικό σόου, στο οποίο συμμετέχουν αεροπλάνα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.