Ελπίδες γέμισαν οι απανταχού φίλοι του πιο διάσημου μάγου, Χάρι Πότερ, αφού η Τζ. Κ. Ρόουλινγκ, η βρετανίδα συγγραφέας της επιτυχημένης σειράς βιβλίων, δήλωσε πως μπορεί τελικά να κάνει το διάσημο μάγο της να ξαναζήσει για κάποια νέα έργα, αν και επίσημα έχει βάλει τελεία στη σειρά αυτή.

«Θα μπορούσα βέβαια να γράψω ένα όγδοο, ένα ένατο και ένα δέκατο έργο», δήλωσε η Τζ. Κ. Ρόουλινγκ σε μία ωριαία συνέντευξη με την Όπρα Γουίνφρι στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο ABC.

«Δεν πρέπει ποτέ να λες ποτέ. Δεν νομίζω πως αυτό θα συμβεί. Αισθάνομαι πως τελείωσε αλλά κανείς ποτέ δεν ξέρει», πρόσθεσε.

«Το τέλος, ήταν φοβερό. Όπως ένας σπαραγμός. Παρ΄όλο που ήξερα πως αυτό θα συνέβαινε, όλοι μας ξέρουμε πως οι άνθρωποι που αγαπάμε είναι θνητοί, δεν μπορείτε να προετοιμαστείτε γι΄αυτό. Ήμουν σε μια κατάσταση σοκ», διηγήθηκε.

Η Τζ. Κ. Ρόουλινγκ έβαλε τέλος στη σειρά έπειτα από το γράψιμα ενός έβδομου τόμου το 2007.

Περισσότερα από 400 εκατομμύρια αντίτυπα των επτά τόμων του «Χάρι Πότερ» πουλήθηκαν σε περισσότερες από 200 χώρες. Οι ταινίες που βασίστηκαν στα βιβλία απέδωσαν περισσότερα από 5,3 δισεκατομμύρια δολάρια σε ολόκληρο τον κόσμο, ένα ρεκόρ.

Σύμφωνα με τον κατάλογο των «Σάντεϊ Τάιμς» για τους πιο πλούσιους κατοίκους του Ηνωμένου Βασιλείου το 2009, η Τζ. Κ. Ρόουλινγκ έχει συσσωρεύσει μία περιουσία 499 εκατομμυρίων λιρών (573 εκατομμύρια ευρώ).