Τέλος τα ηλεκτρονικά τσιγάρα στην Ινδία

Περισσότεροι από 900.000 άνθρωποι πεθαίνουν κάθε χρόνο στη χώρα από ασθένειες που σχετίζονται με τον καπνό


ΚΟΣΜΟΣ
13:55
18/09/2019
Τέλος τα ηλεκτρονικά τσιγάρα στην Ινδία
1
loading

Μπλόκο στα ηλεκτρονικά τσιγάρα σε όλη την Ινδία των 1,3 δισεκατομμυρίων κατοίκων, για λόγους υγείας και καταπολέμησης του εθισμού, ανακοίνωσε η ινδική κυβέρνηση.

«Η απόφαση ελήφθη έχοντας κατά νου τις επιπτώσεις που έχουν τα ηλεκτρονικά τσιγάρα σήμερα στη νεολαία», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου η υπουργός Οικονομικών Νιρμάλα Σιταραμάν. Η απόφαση αυτή ανατρέπει τα σχέδια επέκτασης εταιρειών όπως οι Juul Labs και Philip Morris International.

Η Σιταραμάν επισήμανε πως τα ηλεκτρονικά τσιγάρα καθίστανται όλο και μεγαλύτερος κίνδυνος για την υγεία επειδή χρησιμοποιούνται «για στυλ» και όχι ως ένα προϊόν για να κόψει κανείς το κάπνισμα.

Περισσότεροι από 900.000 άνθρωποι πεθαίνουν κάθε χρόνο στην Ινδία εξαιτίας ασθενειών που σχετίζονται με τον καπνό. Όμως η Ινδία έχει 106 εκατομμύρια ενήλικους καπνιστές, δεύτερη στον κόσμο μετά την Κίνα, και αποτελεί μια κερδοφόρα αγορά για εταιρείες όπως η Juul και η Philip Morris.

Το ινδικό υπουργείο Υγείας πρότεινε να απαγορευθούν τα ηλεκτρονικά τσιγάρα για λόγους δημόσιου συμφέροντος, λέγοντας πως είναι ανάγκη να εξασφαλισθεί ότι δεν θα γίνουν «επιδημία» μεταξύ των παιδιών και των νεαρών ενηλίκων, σύμφωνα με το σχέδιο του κανονισμού που είδε Reuters.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar Blind Guardian

    επιτέλους και μια σοβαρή είδηση για ηλίθιους,σαν εμέ.Περιμένω με ανυπομονησία πότε θα καταργηθεί και εδώ για να ξαναρχίσω να καπνίζω 3 πακέτα τσιγάρα την ημέρα και να ξοδεύω 300 ευρώ κάθε μήνα, που όπως μου λένε και οι φίλοι μου οι αμερικάνοι είναι το μόνο που μου κάνει καλό.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει