Η βουλή του Ισημερινού καταψήφισε νομοσχέδιο για την αποποινικοποίηση της άμβλωσης

Η χώρα της Λατινικής Αμερικής απαγορεύει την έκτρωση ακόμη και σε περιπτώσεις βιασμού


ΚΟΣΜΟΣ
10:23
18/09/2019
Η βουλή του Ισημερινού καταψήφισε νομοσχέδιο για την αποποινικοποίηση της άμβλωσης
12
loading

Το κοινοβούλιο του Ισημερινού ψήφισε σήμερα κατά της αποποινικοποίησης της άμβλωσης ακόμη και για περιπτώσεις βιασμού, αιμομιξίας καθώς και δυσμορφίας του εμβρύου.

Εβδομήντα βουλευτές ψήφισαν κατά του νομοσχεδίου, έναντι 65 υπέρ.

Σύμφωνα με τον ποινικό κώδικα που ισχύει από το 2014, μια γυναίκα που προκαλεί άμβλωση στον εαυτό της ή που ζητάει βοήθεια για να κάνει άμβλωση κινδυνεύει με φυλάκιση έξι μηνών έως δύο ετών.

Αν στη διάρκεια της διαδικασίας η μητέρα πεθάνει, το πρόσωπο που έκανε την άμβλωση κινδυνεύει με έως και 16 χρόνια κάθειρξη.

Στον Ισημερινό, μια συντηρητική χώρα όπου το 80% του πληθυσμού είναι καθολικοί, επιτρέπεται η άμβλωση μόνο στην περίπτωση που κινδυνεύει η ζωή της μητέρας ή σε περίπτωση βιασμού μίας γυναίκας με νοητική υστέρηση.

Διαδηλωτές υπέρ του νομοσχεδίου συγκεντρώθηκαν έξω από το κοινοβούλιο λίγο μετά την ψηφοφορία και κάποιοι προσπάθησαν να ρίξουν τους μεταλλικούς φράκτες που είχαν τοποθετηθεί γύρω από το κτίριο. Η αστυνομία χρησιμοποίησε σπρέι πιπεριού για να διαλύσει το πλήθος, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Οργανώσεις υπέρ της αποποινικοποίησης των αμβλώσεων σε όλες τις περιπτώσεις βιασμού καταγγέλλουν ότι περίπου 2.5 έφηβες γεννούν κάθε χρόνο στον Ισημερινό αφού προηγουμένως έχουν πέσει θύματα σεξουαλικής επίθεσης.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

12
σχόλια
 1. avatar Ο Θεός είναι αγάπη και δικαιοσύνη

  Σύμφωνα με την Αγία Γραφή, Εκείνος ο οποίος δίνει, συντηρεί και αφαιρεί τη ζωή είναι ο Δημιουργός Θεός. Όπως το εξέφρασε ο Ιώβ: «ο Κύριος έδωσε και ο Κύριος αφαίρεσε» (Ιώβ 1:21). 'Η όπως λέει ο Ψαλμωδός: «παίρνεις πίσω το Πνεύμα σου, πεθαίνουν και χώμα ξαναγίνονται. Στέλνεις πάλι το Πνεύμα σου και δημιουργούνται...» (Ψαλμός 104:29-30). Ακόμη και σε περιπτώσεις διαγνωσμένης αναπηρίας, όπου κάποιοι με ελαφριά την καρδιά θα έδιναν τη συγκατάθεσή τους για τη διακοπή μιας κύησης, ο Λόγος του Θεού μας φέρνει αντιμέτωπους με τη διακήρυξη του Θεού: «Ποιος έδωσε το στόμα στον άνθρωπο; ή ποιος τον έκανε να είναι άλαλος ή κουφός; να βλέπει, ή να είναι τυφλός; Εγώ ο Κύριος» ('Έξοδος 4:11).
  Είναι αρκετά τα χωρία της Αγίας Γραφής που παρουσιάζουν το μεγάλο ενδιαφέρον του Θεού για την αγέννητη ακόμη ζωή: - 'Έξοδος: «Εάν πολεμούν άνδρες, και σκοτώσουν έγκυο γυναίκα, και το παιδί της δεν πεθάνει, αυτός που την σκότωσε θα δώσει για πάντα αποζημίωση ίσα με αυτή που θα ζητήσει ο άνδρας της, και θα πληρώσει σύμφωνα με την απόφαση των κριτών. Αν όμως το έμβρυο πεθάνει, τότε θα δώσει ζωή αντί ζωής, οφθαλμό αντί οφθαλμού, δόντι αντί δοντιού, χέρι αντί χεριού, πόδι αντί ποδιού, κάψιμο αντί καψίματος, πληγή αντί πληγής, χτύπημα αντί χτυπήματος.»
  - Ψαλμός 139/13-16: «Διότι εσύ έφτιαξες όλη την ύπαρξη μου, με "ύφανες" μες τη κοιλιά της μάνας μου. Θα σε υμνώ, που με δημιούργησες τόσο φοβερά

 2. avatar Ο Θεός είναι αγάπη και δικαιοσύνη

  «ούτως λέγει Κύριος ο Θεός ο ποιήσας σε και ο πλάσας σε εκ κοιλίας έτι βοηθηθήση μη φοβού παις μου Ιακωβ και ο ηγαπημένος Ισραήλ ον εξελεξάμην.» (Ησαίας 1:5). (Έτσι λέγει ο Κύριος ο Θεός, ο Οποίος σε δημιούργησε και σε έπλασε μέσα στην κοιλιά: πως πάλι θα σε βοηθήσει. Μη φοβάσαι, παιδί μου Ιακώβ και αγαπημένος μου Ισραήλ, τον οποίον εξέλεξα)

 3. avatar Ο Θεός είναι αγάπη και δικαιοσύνη

  Η Αγία Γραφή μας λέει πως ο Ιησούς συνελήφθη μέσα στην μήτρα έξι ολόκληρους μήνες μετά από τον Ιωάννη. Δηλαδή, το έμβρυο Ιησούς θα έπρεπε να διένυε το πρώτο τρίμηνο της κύησής Του (το ίδιο στάδιο που γίνονται το 88% των εκτρώσεων στην χώρα μας), όταν ο Ιωάννης «σκίρτησε μέσα στην μήτρα» κατά την άφιξη του Λυτρωτή.Είναι επίσης αξιοσημείωτο, πως το πρώτο χαρμόσυνο νέο του Ευαγγελίου κηρύχθηκε με την Έλευση του Χριστού, ενόσω Αυτός ήταν ακόμα στο πρώτο τρίμηνο του σχηματισμού Του μέσα στην μήτρα. Τα «Καλά Νέα» εγκαινιάσθηκαν από ένα αγέννητο βρέφος -τον Ιωάννη- το οποίο, «προαναγγέλλοντας» την αγιότητα του βρέφους Ιησού, πιστοποιούσε πως ερχόταν στον κόσμο ο Σωτήρας.Είναι ξεκάθαρο παντού μέσα στις Γραφές, πως η ζωή ξεκινά από την στιγμή της σύλληψης, μέσα στην μήτρα:«..ότι συ εκτήσω τους νεφρούς μου Κύριε αντελαβού μου εκ γαστρός μητρός μου. εξομολογήσομαί σοι ότι φοβερώς εθαυμαστώθην θαυμάσια τα έργα σου και η ψυχή μου γινώσκει σφόδρα.» (Ψαλμοί 139: 13,14) (Διότι Εσύ κατασκεύασες τα εσωτερικά μου όργανα Κύριε, και ήδη με αναγνώριζες, μέσα από την κοιλιά της μητέρας μου. Θα Σε ομολογώ, διότι τα έργα Σου τα θαύμασα πολύ, και η ψυχή μου το αναγνωρίζει πολύ καλά)«5 προ του με πλάσαι σε εν κοιλία επίσταμαί σε και προ του σε εξελθείν εκ μήτρας ηγίακά σε, προφήτην εις έθνη τέθεικά σε.» (Ιερεμίας 1:5). (Πριν ακόμα σε πλάσω μέσα στην κοιλιά σε επιστατώ, και πριν εξέλθεις από την μήτρα, σε προόρισα για προφήτη των εθνών)

 4. avatar Ο Θεός είναι αγάπη και δικαιοσύνη

  Δεν είναι σύμπτωση, πως ο Ιησούς - ο Μεσσίας – έμελλε να συλληφθεί μέσα σε μήτρα, και να γεννηθεί μετά από μια κανονική, ολοκληρωμένη κύηση.
  Δεν χρειάζεται να κοιτάξουμε πιο πέρα από την ιστορία της σύλληψης του Ιησού, για να διαπιστώσουμε πόσο ιερή είναι στ’ αλήθεια η ζωή, εξ αρχής, από μέσα από την μήτρα: Ο ίδιος ο Ιησούς ήταν ένας τέλειος άνδρας και τέλειος Θεός, από την πρώτη στιγμή της αμώμου σύλληψής Του: «35 και αποκριθείς ο άγγελος είπεν αυτή· Πνεύμα Άγιον επελεύσεται επί σε και δύναμις υψίστου επισκιάσει σοι· διο και το γεννώμενον άγιον κληθήσεται υιος Θεού.» (Κατά Λουκάν 1:35). Παρατηρούμε επίσης ξεκάθαρα περιγραφόμενη την ιερότητα της ζωής μέσα στην μήτρα, και στο Κατά Λουκάν 1: 26-41. Λίγο μετά τον Ευαγγελισμό, όταν η Θεοτόκος έμαθε από τον Αρχάγγελο Γαβριήλ για την άμωμο σύλληψη του Ιησού, ο Ευαγγελιστής Λουκάς μας λέει: «39Αναστάσα δε Μαριάμ εν ταις ημέραις ταύταις επορεύθη εις την ορεινήν μετά σπουδής εις πόλιν Ιούδα, 40 και εισήλθεν εις τον οίκον Ζαχαρίου και ησπάσατο την Ελισάβετ. 41 και εγένετο ως ήκουσεν η Ελισάβετ τον ασπασμόν της Μαρίας, εσκίρτησε το βρέφος εν τη κοιλία αυτής· και επλήσθη Πνεύματος Αγίου η Ελισάβετ.»
  Στο Κατά Λουκάν 1: 26, μαθαίνουμε πως η σύλληψη του Ιησού έγινε ακριβώς έξι μήνες μετά από την σύλληψη του υιού της Ελισάβετ, του Ιωάννη του Προδρόμου. Θυμίζουμε, πως ήταν ο Ιωάννης αυτός που «εσκίρτησε» μέσα στην μήτρα της Ελισάβετ, όταν άκουσε τον χαιρετισμό της Θεοτόκου και αντιλήφθηκε την είσοδο του αγέννητου ακόμα Λυτρωτή

 5. avatar Ο Θεός είναι αγάπη και δικαιοσύνη

  http://biosynthesis.gr/2017/01/27/lifeinthewomb/ πολύ ενδιαφέρον μελέτη, αξίζει να διαβαστεί. Επίσης αναφέρει πολλά παραδείγματα όπως : "Σε μία περίπτωση, ο υπέρηχος είχε δείξει δύο δίδυμα να παίζουν, κατά τη διάρκεια της κύησης, με τα μάγουλά τους κολλημένα από τις δύο πλευρές της διαχωριστικής μεμβράνης. Όταν ήταν ενός έτους, το αγαπημένο τους παιχνίδι ήταν να κάθονται από τις δύο πλευρές της κουρτίνας, να ακουμπάνε τα μάγουλά τους και να παίζουν."

 6. avatar Τι θα ωφεληθεί ο άνθρωπος αν κερδίσει τον κόσμο όλο&χάσει την ψυχή του;Ιησούς Χριστός,Μάρκος 8:36.Μόνο ο Ιησούς σώζει αιώνια!Δες 3w.erotiseisapantiseis.gr

  (1/3)Θα ήθελα να πω τι λέει ο Λόγος του Θεού γι αυτήν την αποτρόπαια πράξη. Πολλοί άνθρωποι που δεν διαβάζουν την Αγία Γραφή δεν ξέρουν ότι ο Θεός το βρέφος το βλέπει σαν άνθρωπο ακόμα από την κοιλιά της μητέρας του.Ενώ η σεξουαλική πράξη ο Θεός δεν την έδωσε για να την μεταχειρίζονται ανεύθυνα και επιπόλαια οι άνθρωποι αλλά ο Θεός της Αγίας Γραφής ευλόγησε το γάμο των ανθρώπων και το σεξ μέσα στο γάμο είναι ευλογία για τον άνθρωπο. Όμως το σεξ εκτός γάμου η Αγία Γραφή το ονομάζει πορνεία και αν ο άνθρωπος είναι ήδη παντρεμένος τότε εκτός από πορνεία είναι και μοιχεία.
  Όμως οι ψεύτικες θρησκείες και η ψεύτικες εκκλησίες δεν λένε αυτές τις αιώνιες αλήθειες στους ανθρώπους γιατί φοβούνται ότι θα τους χάσουν από ¨οπαδούς¨ γι αυτό και οι ψεύτικη θρησκεία προτιμά να ¨γαργαλίζει τα αυτιά των ανθρώπων ότι τάχα είναι χριστιανοί γιατί τους βάφτισε κάποιος παπάς όταν ήταν νήπια ή ότι είναι χριστιανοί επειδή πάνε που και που σε κάποια εκκλησία να ακούσουν κάποιον παπά να ψάλει κάποια πράγματα στα αρχαία Ελληνικά. Όμως όλα αυτά δεν είναι η λατρεία που θέλει ο αληθινός Θεός της Αγίας Γραφής. Ο Ιησούς Χριστός είπε [23 Όμως, έρχεται ώρα, και ήδη είναι, όταν οι αληθινοί προσκυνητές θα προσκυνήσουν τον Πατέρα με πνεύμα και με αλήθεια· επειδή, ο Πατέρας τέτοιου είδους ζητάει να είναι εκείνοι που τον προσκυνούν. 24 Ο Θεός είναι πνεύμα· και εκείνοι που τον προσκυνούν με πνεύμα και με αλήθεια πρέπει να τον προσκυνούν.] Ιωάννη Ευαγγέλιο 4:23-24.

 7. avatar Τι θα ωφεληθεί ο άνθρωπος αν κερδίσει τον κόσμο όλο&χάσει την ψυχή του;Ιησούς Χριστός,Μάρκος 8:36.Μόνο ο Ιησούς σώζει αιώνια!Δες 3w.erotiseisapantiseis.gr

  (2/3) Ενώ τα λόγια του Ιησού Χριστού δεν είναι θρησκευτικές τελετές που κάποιοι τις επαναλαμβάνουν τυπικά (μάλιστα μερικοί χωρίς να πιστεύουν καν στον Χριστό και στην ανάσταση όλων των νεκρών) αλλά ο Ιησούς είπε [63 Το πνεύμα είναι εκείνο που ζωοποιεί, η σάρκα δεν ωφελεί τίποτε· τα λόγια που εγώ σας μιλάω, είναι πνεύμα και είναι ζωή] Ιωάννης 6:63.
  Αυτά τα γράφω για να δείξω πόσο επικίνδυνο είναι να μην γνωρίζεις την αλήθεια και το θέλημα του Άγιου Θεού για το γάμο, το σεξ και την έκτρωση. Επίσης τα γράφω γιατί πολλοί άνθρωποι που δεν έχουν μελετήσει οι ίδιοι την Αγία Γραφή νομίζουν ότι είναι εντάξει με τον Ιησού Χριστό επειδή συμμετέχουν σε κάποιες τελετές της εκκλησίας τους και γι αυτό ο Θεός είναι ¨υποχρεωμένος¨ να τους βάλει στον παράδεισο, ενώ οι ίδιοι δεν γνωρίζουν το θέλημα του Θεού και ζουν μέσα στην αμαρτία, την ανομία και την ανηθικότητα.

  Η έκτρωση δεν είναι απλά μια ¨ιατρική πράξη¨ αφαίρεσης ενός αντικειμένου που μια γυναίκα έχει μέσα στο σώμα της και μπορεί να το πετάξει αν δεν το θέλει αλλά στην πραγματικότητα είναι ένας φόνος ενός ανθρώπου που υπάρχει αλλά απλά δεν έχει γεννηθεί ακόμα δηλαδή δεν έχει βγει ακόμα από την κοιλιά της μητέρας του.

 8. avatar Τι θα ωφεληθεί ο άνθρωπος αν κερδίσει τον κόσμο όλο&χάσει την ψυχή του;Ιησούς Χριστός,Μάρκος 8:36.Μόνο ο Ιησούς σώζει αιώνια!Δες 3w.erotiseisapantiseis.gr

  (3/3) Ο διάβολος με τα ψέματα του έχει κάνει πολλούς ανθρώπους να μην θεωρούν την έκτρωση σαν κάτι κακό (και μάλιστα πολλές κοινωνίες το έχουν ¨νομιμοποιήσει¨ αλλά η έκτρωση μπροστά στα μάτια του άγιου Θεού είναι ένα τρομερό έγκλημα και όλοι όσοι συμμετέχουν σε αυτό με οποιονδήποτε τρόπο θα κριθούν ανάλογα ή ακόμα και αν με την στάση τους ενθαρρύνουν μια μελλοντική έκτρωση. Όμως ευχαριστούμε τον Ιησού Χριστό που ήρθε στην γη , έγινε άνθρωπος και στο τέλος πέθανε στην θέση του κάθε αμαρτωλού ώστε να μην καταδικαστεί όποιος μετανοεί και πιστεύει στον Ιησού Χριστό αλλά να συγχωρεθεί από τον Ιησού και να ζήσει μια νέα και άγια ζωή με την δύναμη που χορηγεί ο Θεός. Έτσι ακόμα και αν κάποια γυναίκα έκανε αυτήν την αποτρόπαια πράξη ο Ιησούς Χριστός μπορεί να την συγχωρέσει και να επουλώσει τις πληγές της ψυχής της αρκεί να πάει με πίστη και ταπείνωση σε Αυτόν και να τον επικαλεστεί με όλη την δύναμη της ψυχής. Τότε ο ίδιος ο Ιησούς Χριστός θα έρθει στην ζωή της και με τον Πνεύμα του θα την βεβαιώσει ότι οι αμαρτίες της έχουν συγχωρεθεί και τώρα πια είναι παιδί Θεού. Δείτε τι μας λέει μέσα στην Αγία Γραφή [12 Όσοι, όμως, τον δέχθηκαν, σ' αυτούς έδωσε εξουσία να γίνουν παιδιά τού Θεού, σ' αυτούς που πιστεύουν στο όνομά του· 13 οι οποίοι, όχι από αίματα ούτε από θέλημα σάρκας ούτε από θέλημα άνδρα, αλλά από τον Θεό γεννήθηκαν.] Ιωάννης 1:13

  Διαβάστε το πολύ ενδιαφέρον βιβλιαράκι για την έκτρωση αλλά είναι μόνο στα αγγλικά
  https://www.chick.com/products/tract?stk=1009&ue=d

 9. avatar ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ

  ΜΠΡΑΒΟ στον ΙΣΗΜΕΡΙΝΟ που ειπε ΟΧΙ στις ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ ΝΕΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ που δεν μπορουν να μιλησουν . ΝΤΡΟΠΗ και ΑΙΣΧΟΣ στην " χριστιανικη " Ελλαδα που επιτρεπει τις ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ και επειτα οι ΔΕΞΙΟΙ " πατριωτες " και " χριστιανοι " , ΦΑΡΙΣΑΙΟΙ στην ουσια δεν κανουν τιποτε για το θεμα . ΝΤΡΟΠΗ και για την ΑΡΙΣΤΕΡΑ που συναινει στο ΕΓΚΛΗΜΑ με την δικαιολογια της αυτοδιαθεσης του σωματος της γυναικας . Το μωρο που δεν μπορει να μιλησει δεν εχει δικαιωματα ? Εχετε δει βιντεο πως γινετε μια εκτρωση ? Βαζουν οργανο με μαχαιρια και το μωρο αντιδραει , αλλα παρολα αυτα σφαγιαζεται ( στην κυριολεξια ) μεσα στην κοιλια . Οσο για τα θυματα των βιασμων , αυτα μπορουν να φερουν στον κοσμο το μωρο και να το δωσουν σε ενα ιδρυμα η σε ενα ατεκνο ζευγαρι.

 10. avatar Stilitis

  ΧριστιανοΤαλιμπάν!

  1. avatar Είναι

   Ζωντανό,έχει έλθει στην ζωή, είναι δολοφονία!Τι δεν καταλαβαίνεις?Η μάλλον δεν θέλεις να έχεις ερευνήσει το θαύμα της σύλληψης?Έχεις καταλάβει τι έχει δημιουργήσει ο Θεός γύρω σου.Εχεις αντιληφθεί ότι ζεις μεσα στην Παρουσία Του?

 11. avatar ποποτας

  εμπρος πισω

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει