Εκτός ελέγχου η κατάσταση στον Ισημερινό, όπου ο πρόεδρος Κορέα κατήγγειλε ότι δέχτηκε επίθεση με δακρυγόνα από αστυνομικούς και μεταφέρθηκε με αναπνευστικά προβλήματα στο νοσοκομείο.

Υποστηρικτές του κατάφεραν να φτάσουν στο και ορισμένοι από αυτούς άρχισαν να εκτοξεύουν πέτρες εναντίον των αστυνομικών που επιχείρησαν να τους σταματήσουν στην είσοδο.

Σε μια προσπάθεια εκτόνωσης της κρίσης, ο αρχηγός του στρατού του Ισημερινού, στρατηγός Ερνέστο Γκονζάλες, διέταξε τους αστυνομικούς που έχουν εξεγερθεί εναντίον της κυβέρνησης να παραδοθούν στις αρχές, διαβεβαιώνοντάς τους ότι θα γίνουν σεβαστά τα δικαιώματά τους και η κυβέρνηση θα πάρει πίσω τις περικοπές που σχεδίαζε στα επιδόματα και τα προνόμια τους.

Στο Κίτο, ο υπουργός Εξωτερικών, Ρικάρντο Πατίνο προσκάλεσε τους πολίτες να κάνουν ειρηνική πορεία υπέρ του προέδρου Κορέα και της παραμονής του στο ύπατο αξίωμα.

Αλλά και ο πρόεδρος της Βενεζουέλας, Ούγκο Τσάβες, κάλεσε τους λαούς της Alba, του αντιφιλελεύθερου, λατινοαμερικάνικου μπλοκ, και της Unasur, της Ένωσης των νοτιοαμερικανικών κρατών, να υπερασπιστούν τον πρόεδρο του Ισημερινού, Ραφαέλ Κορέα.

Η κυβέρνηση έχει κηρύξει τη χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και οι ένοπλες δυνάμεις έλαβαν εντολή να διασφαλίσουν την τάξη σεβόμενες τα δικαιώματα των πολιτών.