Έρευνα για τις συνθήκες θανάτου 14χρονου παιδιού, διεξάγουν οι Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας στην Κύπρο σε συνεργασία με άλλες υπηρεσίες, ενώ ταυτόχρονα απευθύνουν έκκληση στα ΜΜΕ να χειριστούν την υπόθεση με τη δέουσα ευαισθησία.

Ερωτηματικό προκαλεί το κατά πόσον οι οικογενειακές συνθήκες του 14χρονου ήταν γνωστές στις Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας, αλλά και το τι έπραξαν, προκειμένου να αποφευχθεί αυτή η τραγική κατάληξη, σύμφωνα με το philenews.com.

Ο 14χρονος, που ήταν το μεγαλύτερο από τα τρία αδέρφια οικογένειας, βρέθηκε νεκρός σε χώρο, όπου εργαζόταν. Το παιδί φαίνεται να βρισκόταν σε απόγνωση, καθώς είχε εξαναγκαστεί να εγκαταλείψει το σχολείο, προκειμένου να εργαστεί και να φροντίζει τα μικρότερα αδέρφια του, ενώ προερχόταν από οικογένεια που στο παρελθόν είχε απασχολήσει τις αρμόδιες υπηρεσίες με περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας, αναφέρει το ρεπορτάζ των κυπριακών ΜΜΕ.

«Τραγικό συμβάν ο θάνατος του 14χρονου, θα πρέπει να γίνει έρευνα»

Τραγικό συμβάν χαρακτήρισε η Επίτροπος Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού Λήδα Κουρσουμπά το θάνατο του 14χρονου παιδιού, εκφράζοντας την ανάγκη διεξαγωγής έρευνας για τις συνθήκες που οδήγησαν στο θάνατο του ανήλικου αγοριού.

Σε δηλώσεις της στο ΚΥΠΕ, η κα. Κουρσουμπά είπε ότι αν ευσταθούν τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας, ότι δηλαδή υπήρχαν ψυχολογικά προβλήματα και προβλήματα βίας στην οικογένεια του 14χρονου, τότε θα πρέπει να διερευνηθεί αν οι αρμόδιες υπηρεσίες γνώριζαν γι΄ αυτά κι αν γνώριζαν τι έπραξαν «για να μην έχουμε αυτό το τραγικό περιστατικό».