Μπλόκο από το Ανώτατο Δικαστήριο του Λονδίνου στην αναστολή λειτουργίας του Κοινοβουλίου

Το αίτημα είχε κατατεθεί με σκοπό να πραγματoποηθεί Brexit χωρίς συμφωνία


ΚΟΣΜΟΣ
16:13
06/09/2019
Μπλόκο από το Ανώτατο Δικαστήριο του Λονδίνου στην αναστολή λειτουργίας του Κοινοβουλίου
3
loading

Το Ανώτατο Δικαστήριο του Λονδίνου απέρριψε σήμερα 6 Σεπτεμβρίου ένα αίτημα να ακυρωθεί η αναστολή της λειτουργίας του Κοινοβουλίου που αποφάσισε ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον και η οποία προβλέπεται να διαρκέσει πέντε εβδομάδες έως τις 14 Οκτωβρίου - λίγες ημέρες πριν από την προγραμματισμένη αποχώρηση της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση στις 31 Οκτωβρίου.

«Το αίτημα απορρίφθηκε», δήλωσε ο δικαστής Ίαν Μπάρνετ. Η προσφυγή είχε κατατεθεί από την επιχειρηματία Τζίνα Μίλερ και υποστηρίχθηκε από τον πρώην πρωθυπουργό Τζον Μέιτζορ, που βλέπουν στην αναστολή έναν ελιγμό προκειμένου να επιβληθεί ένα Brexit χωρίς συμφωνία.

Οι ενάγοντες ανακοίνωσαν την πρόθεσή τους να ασκήσουν έφεση στη διάρκεια μιας ακρόασης στις 17 Σεπτεμβρίου ενώπιον του βρετανικού Ανώτατου Δικαστηρίου.

«Η ομάδα μου και εγώ δεν θα εγκαταλείψουμε τον αγώνα για τη δημοκρατία», δήλωσε στους δημοσιογράφους μετά την ακρόαση η Τζίνα Μίλερ, που έχει ήδη κερδίσει μια δικαστική νίκη για το Brexit το 2017.

«Το να εγκαταλείψουμε τώρα θα ήταν παράλειψη του καθήκοντός μας» συνέχισε, εκτιμώντας ότι μάχεται για «όλο τον κόσμο και τις μελλοντικές γενιές».

Σκωτσέζος δικαστής εξέδωσε αυτή την εβδομάδα παρόμοια απορριπτική απόφαση. Άλλη μία προσφυγή στη δικαιοσύνη στη Βόρεια Ιρλανδία προκειμένου να αποτραπεί η αναστολή της λειτουργίας του Κοινοβουλίου δεν έχει ακόμη κριθεί.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

3
σχόλια
 1. avatar BigBadWolf

  Άλλο γράφει η επικεφαλίδα και άλλο το άρθρο. Ελέγχει κανείς τα γραφόμενα ή ότι θέλει γράφει ο καθένας;

 2. avatar Jefferson

  Έχετε καταλάβει τι γράψατε στον τίτλο ;Επειδη μέσα στο άρθρο γράφει τα αντίθετα

  1. avatar Dr. Sheldon Cooper

   Σσσσ, μην τους ξυπνας....

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει