Αψηφώντας τις νόρμες και σπάζοντας ολότελα κάθε κανόνα περί σπιτιού στα προάστια, το Shark House γεννήθηκε από έναν αντισυμβατικό ιδιοκτήτη που έψαχνε κάτι διαφορετικό.

Και έναν οραματιστή αρχιτέκτονα φυσικά που μπορούσε να του δώσει αυτό που τόσο λαχταρούσε.

Η ασύμμετρη κατοικία της Νέας Ζηλανδίας που αντλεί εξωτερικά στοιχεία ακόμα και από τον κόσμο των supercars, και της Maserati ειδικότερα, φτάνει πολύ μακριά για να δώσει την ψευδαίσθηση της κίνησης και του ρευστού.

Καθαρές γραμμές, παιχνιδιάρικες γωνίες και σκουρόχρωμο ατσάλι υποβάλλουν μια αίσθηση, μια αίσθηση που διακόπτεται αυθάδικα από τις ξύλινες γρίλιες του επάνω ορόφου.

Παρά το σκληρό εξωτερικό, στο εσωτερικό επικρατεί μια νηνεμία, μια εντυπωσιακά ζεστή ατμόσφαιρα με ξύλινους τόνους και γήινες αποχρώσεις παρά την άφθονη χρήση του γυμνού μπετού.

Το σπίτι μοιάζει με γλυπτό μεγάλων διαστάσεων και η αισθητική αυτή προσέγγιση διατηρείται και στο εσωτερικό, δημιουργώντας κάτι εντελώς διαφορετικό σε επίπεδο κατοικίας.

Η τολμηρή δημιουργία του First Light Studio είναι ένα οπτικό ποίημα 331 τ.μ. που ολοκληρώθηκε πρόσφατα, διαθέτοντας και γκαράζ 3 θέσεων…