Πάνω από 150.000 άνθρωποι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους στο Ανόβερο λόγω βόμβας

Το εύρημα από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο εξουδετερώθηκε από τις Αρχές


ΚΟΣΜΟΣ
11:44
03/09/2019
Πάνω από 150.000 άνθρωποι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους στο Ανόβερο λόγω βόμβας
loading

Πάνω από 15.000 άνθρωποι υποχρεώθηκαν χθες το βράδυ να εγκαταλείψουν τις κατοικίες τους στο Ανόβερο, μετά την ανακάλυψη μιας βόμβας που χρονολογείται από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. Τελικά, σήμερα μπόρεσαν να επιστρέψουν στα σπίτια τους μετά την εξουδετέρωση του εκρηκτικού μηχανισμού.

Οι Αρχές της πόλης των 500.000 κατοίκων, πρωτεύουσας του κρατιδίου της Κάτω Σαξονίας, είχαν δώσει εντολή για την εκκένωση για προληπτικούς λόγους, μετά την ανακάλυψη μιας βόμβας 250 κιλών. Έπειτα από την εξουδετέρωσή της, στη 01:07 τοπική ώρα (02:07 ώρα Ελλάδας), οι κάτοικοι μπορούσαν και πάλι να επιστρέψουν στις οικίες τους, χωρίς να διατρέχουν κάποιον κίνδυνο.

Βόμβες του Δεύτερου Παγκόσμιου Πολέμου ανακαλύπτονται συχνά-πυκνά στη Γερμανία, η οποία ήταν στόχος εντατικών βομβαρδισμών από τους συμμάχους, ιδιαίτερα το Βερολίνο, όπου μια αμερικανική βόμβα καταστράφηκε τον Ιούνιο κοντά στην εμβληματική Αλεξάντερπλατς.

Η μεγαλύτερη από το 1945 απομάκρυνση κατοίκων για τον λόγο αυτό έγινε τον Σεπτέμβριο 2017 στη Φραγκφούρτη, όπου είχε βρεθεί μια τεράστια βρετανική βόμβα με γόμωση 1,4 τόνου. Τότε, 65.000 κάτοικοι είχαν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

Περίπου το 10% των εκατομμυρίων βομβών που είχαν πέσει στη Γερμανία μέχρι το 1945 δεν είχε εκραγεί, σύμφωνα με εμπειρογνώμονες τους οποίους επικαλείται το εβδομαδιαία περιοδικό Der Spiegel και όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει