Ένα δεύτερο βίντεο μέσα σε λίγους μήνες, με μαθητές να προχωρούν σε ναζιστικούς χαιρετισμούς, διέρρευσε τις προηγούμενες ώρες και έρχεται να απασχολήσει ξανά την κοινωνία της Καλιφόρνια.

Στο υλικό που είδε το φως της δημοσιότητας, μαθητές Λυκείου, μέλη ομάδας πόλο, στην πολιτεία Όραντζ Κάουντι φαίνεται να προχωρούν σε αυτήν την κίνηση κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης σε μια αίθουσα το σχολείου, με τον χώρο να παραχωρείται στη συνέχεια για την απονομή αθλητικών βραβείων.

Το περιστατικό αυτό δεν είναι τωρινό, αλλά συνέβη τον Νοέμβριο του 2018. Ωστόσο, σύμφωνα με εκπρόσωπο της τοπικής Διεύθυνσης Περιφερειακής Εκπαίδευσης, οι έφηβοι δεν βρίσκονταν υπό την επίβλεψη κάποιου καθηγητή τους.

Μάλιστα, με το που αποκαλύφθηκε το πρώτο βίντεο, ήρθε στη δημοσιότητα και άλλο υλικό, με νεαρούς να πρωταγωνιστούν και άλλα παρόμοια περιστατικά. «Οι εξελίξεις απαιτούν ευρύτερη δράση, ώστε να διασφαλίσουμε ότι τέτοια περιστατικά δεν θα συμβούν ξανά», επισήμανε επί του θέματος ένας εκπαιδευτικός.

Η ιστορία αυτή έρχεται σε συνέχεια εκείνης που έγινε γνωστή τον προηγούμενο Μάρτιο, όταν άλλοι μαθητές λυκείου στην Καλιφόρνια φωτογραφήθηκαν να υψώνουν τα χέρια στον ναζιστικό χαιρετισμό, πλάι σε μια σβάστικα φτιαγμένη από κόκκινα πλαστικά ποτήρια, στιγμιότυπα που προκάλεσαν κατακραυγή στο σχολείο τους και στην κοινότητα.

Το σκηνικό εκείνο είχε απαθανατιστεί κατά τη διάρκεια μιας γιορτής και οι φωτογραφίες μεταφορτώθηκαν και διανεμήθηκαν σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης.