Ομάδα 500 περίπου ισλαμιστών συγκεντρώθηκαν σήμερα στο νοτιοδυτικό Πακιστάν για να αποτίσουν φόρο τιμής στον ιδρυτή της Αλ Κάιντα, Οσάμα Μπιν Λάντεν, δύο χρόνια μετά τον θάνατό του από αμερικανική επιδρομή που έγινε στο βόρειο τμήμα της χώρας, σύμφωνα με δημοσιογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου.

Οι περίπου 450 διαδηλωτές, που μετείχαν στην συγκέντρωση της οποίας ηγήθηκε η φιλοταλιμπανική πτέρυγα του θρησκευτικού κόμματος Τζαμιάτ Ουλέμα ι Ισλάμ (JUI), του οποίου ηγείται ο μουλάς Ιζματουλάχ, πραγματοποίησαν πορεία φωνάζοντας συνθήματα όπως «Ζήτω η τζιχάντ και ζήτω ο μουλάς Όμαρ», ο ηγέτης των Ταλιμπάν. Ένας αριθμός από αυτούς κρατούσε φωτογραφίες του Μπιν Λάντεν.

Ένας από τους υπευθύνους του JUI, ο μουλάς Άμπντουλ Σατάρ Σίστι, απέτισε φόρο τιμής στον Μπιν Λάντεν, τον «ήρωα του Ισλάμ που σκοτώθηκε από Αμερικανούς και Πακιστανούς πράκτορες». «Το μαρτύριό του έδωσε μια νέα ώθηση στην τζιχάντ κατά των εχθρικών δυνάμεων στο Ισλάμ», πρόσθεσε.

Ο Μπιν Λάντεν σκοτώθηκε στις 2 Μαΐου του 2011 σε επιδρομή των ειδικών αμερικανικών δυνάμεων στο σπίτι στο οποίο κρυβόταν για πολλά χρόνια στο Αμποταμπάντ, στο βόρειο Πακιστάν.