Έκρηξη σημειώθηκε αργά το βράδυ της Τρίτης 6 Αυγούστου στο κτίριο της Δανέζικης Φορολογικής Υπηρεσίας στην Κοπεγχάγη από την οποία προκλήθηκαν ζημιές. Αυτό ανακοίνωσε σήμερα η αστυνομία, σημειώνοντας ότι πρόκειται για «επίθεση», για την οποία όμως δεν γνωρίζει ακόμη ποιος ευθύνεται.

Λόγω της έκρηξης διακόπηκε η κυκλοφορία των τρένων στην περιοχή Νόρντχαβν που βρίσκεται λίγο πιο βόρεια από το κέντρο της Κοπεγχάγης.

Δύο άνθρωποι που βρισκόντουσαν μέσα στο κτίριο της φορολογικής υπηρεσίας την ώρα που σημειώθηκε η έκρηξη δεν τραυματίστηκαν, ανακοίνωσε η αστυνομία στο δανέζικο δίκτυο TV2.

«Είναι μια εξοργιστική και εντελώς απαράδεκτη ενέργεια», δήλωσε ο υπουργός που είναι αρμόδιος για θέματα Φορολογίας Μόρτεν Μπόντσκοφ σε μήνυμά του στο Twitter, αφού επιθεώρησε τις, όπως τις περιέγραψε, «σοβαρές ζημιές που προκλήθηκαν στο κτίριο της φορολογικής υπηρεσίας».

Η αστυνομία σημειώνει σε ανακοίνωσή της ότι είναι πολύ νωρίς για να πει ποιος ευθύνεται για την έκρηξη αυτή.

«Παίρνουμε το ζήτημα αυτό στα σοβαρά και ήδη αργά χθες το βράδυ ξεκινήσαμε μια ευρεία και συνολική έρευνα. Δεν μπορούμε να αποδεχθούμε ότι έγινε μια επίθεση όπως αυτή», δήλωσε ο αρχηγός της αστυνομίας Γιόργκεν Μπέργκεν Σκοφ.