Η καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ είναι «απογοητευμένη», όπως και πολλοί Γερμανοί, από τον πρόεδρο της Μπάγερν Μονάχου Ούλι Χένες, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπός της μετά τις αποκαλύψεις ότι αυτή η φυσιογνωμία του ποδοσφαίρου φοροδιέφευγε.

«Πολλοί άνθρωποι στη Γερμανία είναι απογοητευμένοι από τον Ούλι Χένες, η καγκελάριος είναι μεταξύ αυτών», σχολίασε σήμερα στη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης των δημοσιογράφων ο εκπρόσωπος της Μέρκελ Στέφεν Ζάιμπερτ.

Ο Χένες, μια σημαντική φυσιογνωμία της γερμανικής δημόσιας ζωής, πάντα έτοιμος να δώσει την άποψή του σε πολλά θέματα, ουδέποτε έκρυψε τη συμπάθειά του προς το συντηρητικό κόμμα της καγκελαρίου.

Ο Χένες καταγγέλθηκε τον Ιανουάριο στην εφορία αφού παρέλειψε να πληρώσει εκατομμύρια ευρώ σε φόρους για τα έσοδα που συγκέντρωσε από τα περιουσιακά στοιχεία του στην Ελβετία, αποκάλυψε το Σάββατο ο Τύπος.

Η ομάδα του, η Μπάγερν Μονάχου, αγωνίζεται αύριο εναντίον της Μπαρτσελόνα στον ημιτελικό του Τσάμπιονς Λιγκ. Την περασμένη εβδομάδα η καγκελάριος δεν είχε αποκλείσει το ενδεχόμενο να παραστεί στον τελικό της διοργάνωσης, στις 25 Μαΐου στο Λονδίνο, αν προκριθεί μια γερμανική ομάδα. Μια άλλη γερμανική ομάδα, η Μπορούσια Ντόρτμουντ, αγωνίζεται στους ημιτελικούς.