Η αστυνομία της Βοστώνης ανακοίνωσε πως κάνει σημαντική πρόοδο στην έρευνα για το δεύτερο ύποπτο για την βομβιστική επίθεση στο Μαραθώνιο της Δευτέρας, τον 19χρονο Τζοκάρ Α. Τσαρνάεφ και πως η σύλληψή του μπορεί να είναι θέμα ωρών.

«Η πρώτη προτεραιότητά μας είναι αυτές οι συνοικίες εδώ στο Ουότερταουν, να εξασφαλίσουμε την ασφάλειά τους και να βρούμε αυτό το άτομο», δήλωσε προς τους δημοσιογράφους ο συνταγματάρχης της αστυνομίας της Μασαχουσέτης Τίμοθι Όλμπεν.

Αυτήν την ώρα υπάρχει έντονη κινητικότητα από τις αστυνομικές αρχές καθώς σύμφωνα με αμερικανικά μέσα ενημέρωσης έχουν περικυκλώσει ένα σπίτι χωρίς ωστόσο να έχει γίνει γνωστό εάν έχει εντοπιστεί ο δεύτερος βομβιστής.

Η αστυνομία κάλεσε τους κατοίκους να μην ανοίγουν τις πόρτες τους, λόγω της «ρευστότητας της κατάστασης» και προειδοποίησαν ότι ο νεαρός είναι οπλισμένος και εξαιρετικά επικίνδυνος και δε θα διστάσει να κάνει τα πάντα για να διαφύγει τη σύλληψη.

Με εντολή της αστυνομίας της Βοστώνης, έχει διακοπεί η λειτουργία των μέσων μεταφοράς σε ολόκληρη την περιοχή του Κόλπου της Μασαχουσέτης.

Το Associated Press μετέδωσε νωρίτερα ότι οι δύο ύποπτοι για τις επιθέσεις της Βοστώνης είναι αδέλφια από την Τσετσενία, οι οποίοι έμεναν για κάποιο διάστημα στην Τουρκία και ζούσαν νόμιμα στις Ηνωμένες Πολιτείες τον τελευταίο χρόνο. Ο ύποπτος που καταζητείται είναι ο 19χρονος Τζοκάρ Α. Τσαρνάεφ, κάτοικος του Κέιμπριτζ της Μασαχουσέτης ενώ ο νεκρός είναι ο αδελφός του: και οι δύο διέμεναν στην περιοχή του Κέιμπριτζ με μόνιμη άδεια παραμονής στις ΗΠΑ.

Οι δύο ύποπτοι για τις βομβιστικές επιθέσεις στο Μαραθώνιο της Βοστόνης είχαν «διεθνείς διασυνδέσεις» και «στρατιωτική πείρα», μετέδωσε σήμερα το τηλεοπτικό δίκτυο NBC News.

Τη νύχτα, οι δύο ύποπτοι για τη βομβιστική επίθεση της Δευτέρας, σκότωσαν έναν φρουρό του Τεχνολογικού Ινστιτούτου της Μασαχουσέτης πυροβολώντας τον πολλές φορές. Στη συνέχεια αντάλλαξαν πυροβολισμούς με δεκάδες αστυνομικούς στη γειτονική συνοικία του Γουότερταουν, στη διάρκεια των οποίων ακούστηκαν και ισχυρές εκρήξεις.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.