Στη Βοστώνη μεταβαίνει σήμερα ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα για να παραστεί σε θρησκευτική τελετή μνήμης για τα θύματα των δύο εκρήξεων που σκότωσε τρία άτομα και τραυμάτισε πάνω από 170.

«Την Πέμπτη το πρωί, ο πρόεδρος θα μεταβεί στη Βοστώνη για να μιλήσει σε μια οικουμενική τελετή αφιερωμένη σε εκείνους που σκοτώθηκαν ή τραυματίστηκαν σοβαρά, στη βομβιστική επίθεση της Δευτέρας, κοντά στη γραμμή του τερματισμού του μαραθωνίου της Βοστώνης », ανέφερε σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζέι Κάρνεϊ.

Ο αμερικανός πρόεδρος ακύρωσε το προγραμματισμένο για την Παρασκευή ταξίδι στο Κάνσας για να παραστεί στις εκδηλώσεις μνήμης, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Εν τω μεταξύ διαψεύστηκαν από την αστυνομία της Βοστώνης οι χθεσινές φήμες περί της σύλληψης ενός υπόπτου για τις δολοφονικές επιθέσεις.

«Παρά τις πληροφορίες που λένε το αντίθετο, δεν έχει γίνει καμία σύλληψη στο πλαίσιο της έρευνας για την επίθεση στον μαραθώνιο», επισήμανε η αστυνομία μέσω του επίσημου λογαριασμού της στο Twitter, λίγο μετά την μετάδοση από το CNN της πληροφορίας ότι έχει συλληφθεί ένας ύποπτος.