Ένας στους δύο Αμερικανικούς φοβάται τις τυχαίες πράξεις βίας, όπως οι μαζικές εκτελέσεις από ενόπλους, όπως φαίνεται από διαδικτυακή δημοσκόπηση των Reuters/Ipsos που διεξήχθη στις 16-17 Απριλίου σε 520 άτομα.

Μια σειρά επιθέσεων από τον Ιούλιο έως σήμερα σε κινηματογράφο του Κολοράντο, σε τέμενος των Σιχ στο Ουισκόνσιν, σε σχολείο του Κονέκτικατ και τώρα στο Μαραθώνιο της Βοστώνης έχουν συγκλονίσει τη χώρα.

Σε ερώτηση ποια γεγονότα αποτελούν για το μέσο Αμερικανό τη μεγαλύτερη απειλή για τη δημόσια ασφάλεια, το 56% των ερωτηθέντων απάντησε οι τυχαίες πράξεις βίας, το 32% απάντησε η τρομοκρατία από μη Αμερικανούς και το 13% θεωρεί ότι η εγχώρια τρομοκρατία από Αμερικανούς με κίνητρα πολιτικά ή θρησκευτικά ως τη μεγαλύτερη απειλή για την ασφάλεια.

Περίπου τα δυο τρίτα των ερωτηθέντων πιστεύουν ότι ένα περιστατικό όπως η επίθεση στο Μαραθώνιο της Βοστώνης είναι πιθανό να συμβεί στην περιοχή τους, ενώ το 42% δήλωσε ότι το συμβάν αυτό έχει προκαλέσει περισσότερους φόβους για τους ίδιους και τις οικογένειές τους.

Και μπορεί οι Αμερικανοί να φοβούνται μια νέα επίθεση στο αμερικανικό έδαφος, ωστόσο στη μεγάλη τους πλειοψηφία εγκρίνουν την αντίδραση των εκλεγμένων αξιωματούχων τους. Μετά την επίθεση στη Βοστώνη, πάνω από τα δυο τρίτα των ερωτηθέντων της δημοσκόπησης δήλωσαν ότι εγκρίνουν τον τρόπο με τον οποίο ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα και ο κυβερνήτης της Μασαχουσέτης διαχειρίζονται την κρίση.