Ακάρ: Η απόκτηση των S-400 ήταν αναγκαιότητα και όχι επιλογή για εμάς

«Πλήγμα για τη νότια πτέρυγα του ΝΑΤΟ η απομάκρυνσή μας από το πρόγραμμα των F-35»


ΚΟΣΜΟΣ
14:12
19/07/2019
Ακάρ: Η απόκτηση των S-400 ήταν αναγκαιότητα και όχι επιλογή για εμάς
1
loading

Ιδιαίτερα ενοχλημένος φάνηκε και υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ, με την αποπομπή της χώρας του από το πρόγραμμα των F-35.

Ο Τούρκος υπουργός, κατά τη διάρκεια επιθεώρησης μονάδων του στρατού της γειτονικής χώρας, κατά μήκος των συνόρων με την Συρία, δήλωσε -μεταξύ άλλων- σχετικά με το φλέγον για την Άγκυρα θέμα τα εξής: «Δυστυχώς οι ΗΠΑ απάντησαν στις εντατικές μας εκκλήσεις από τις αρχές του 2000 για ένα σύστημα αντιαεροπορικό και αντιπυραυλικό, πολύ αργά και με τρόπο μακράν του ικανοποιητικού.

Σε αυτό το πλαίσιο, η απόκτηση των S-400 ήταν αναγκαιότητα και όχι επιλογή για εμάς.

Παρά το γεγονός πως η Τουρκία είναι ένας σημαντικός εταίρος και μέχρι τώρα έχει εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της στο πρόγραμμα των F-35, είναι καθαρό πως μονομερή και αδικαιολόγητα βήματα για την απομάκρυνση της Τουρκίας από το πρόγραμμα των F-35 και την αλυσίδα ανταλλακτικών δεν είναι νόμιμα.

Παράλληλα, με έναν συνετό και εύλογο λόγο από τις Ηνωμένες Πολιτείες, ορισμένες άλλες δηλώσεις δεν συμφωνούν με το πνεύμα της συμμαχίας.

Με τον Χουλουσί Ακάρ να συμπληρώνει: «Η αφαίρεση της Τουρκίας από το πρόγραμμα των F-35 θα επηρεάσει αναπόφευκτα την ισχύ του ΝΑΤΟ ειδικά στη νότια πτέρυγά του.

Είναι φυσικό μας δικαίωμα, ως στρατηγικός εταίρος, να αναμένουμε από τις ΗΠΑ να εγκαταλείψουν την παρούσα προσέγγιση και να αποφύγουν βήματα που θα βλάψουν τις σχέσεις μας».

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar Τα επιχειρήματα τους είναι όπως τα επιχειρήματα των ρομά, όταν τους πιάσεις να κλέβουν επ’ αυτοφορω.

    Τα επιχειρήματα τους είναι όπως τα επιχειρήματα των ρομά, όταν τους πιάσεις να κλέβουν επ' αυτοφορω.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει